10 tips om Maasmechelen anders te beleven

Maasmechelen is zoveel meer dan shoppen en lekker eten. Mag het allemaal wat actiever en origineler? Probeer deze ideeën dan eens voor een avontuurlijk of sportief dagje in onze mooie Maasgemeente. Kajakken, paintballen, wilde dieren spotten of wakeboarden: er valt vanalles te beleven.

1. Overwin de grillen van de Maas

TOERISME mm-kajakken-010

Vaar de Maas af en ontdek de grillen van deze regenrivier vanop de eerste rij. Bij Kajak Maasland huur je een kajak of kano. Of wat dacht je van een raft waarin je met een hele groep de vele meanders overwint? Kies uit afvaarten van 11 tot 21 km. Op krachten komen doe je aan een van de picknickplekken of horecazaken onderweg of met een barbecue achteraf.

Met de Maasmechelen-Pas geniet je van 10% korting bij de huur van een kajak of kano.

2. Speel moddervoetbal of paintball

Niet bang van een beetje slijk? Boek dan eens een originele namiddag met vrienden of familie en speel voetbal, trefbal of rugby in de modder bij Bootcamp Outdoor Maasmechelen. Je kan er overigens ook terecht voor een potje outdoor paintball op de twee ingerichte terreinen. Enkel voor groepen. Ben je er klaar voor? Vuren maar!

3. Oefen je mountainbikeskills

TOERISME mm-mountainbike-nphk-010

Lekker doorbijten op de mountainbike? In Maasmechelen vertrekken verschillende lussen die je door de bossen, heide en modder van het Nationaal Park leiden. De prachtige vergezichten onderweg krijg je er zomaar bovenop.

4. Gallopeer door de bossen

Hoe beter de ongerepte natuur van het Nationaal Park verkennen dan vanop de rug van een paard? Limburg is een paradijs voor ruiters. Het knooppuntennetwerk doet uiteraard ook Maasmechelen aan. Via deze routeplanner stippel je je eigen route uit.

5. Geniet vanop de Vespa

Vanop een Vespa zie je meer! Huur jouw vrijheid op twee wielen bij Vesparoute, vertrek aan de Meerkensstraat in Dilsen en geniet van het prachtige landschap van Maasmechelen en omstreken zonder je moe te maken. Vergeet niet om onderweg aan een fijn terrasje te stoppen.

Dankzij de Maasmechelen-Pas geniet je van 5 euro korting per Vespa.

6. Scheur door de bochten 

Snelheidsduivel? Cargo-Karting biedt een indoor circuit van meer dan 600 meter met twee verdiepingen waar elke racefan zijn hartje kan ophalen.

De Maasmechelen-Pas geeft je recht op 2 euro korting per heat.

7. Laat je op sleeptouw nemen door een ranger

Ga eens op stap met een Ranger in Nationaal Park Hoge Kempen. Maak je keuze uit het aanbod van arrangementen die je met een groep kan boeken of sluit je aan bij een georganiseerde wandeling. Leer alles over de natuur tijdens een vollemaanwandeling, ontdek de eetbare natuur met een ervaren wildplukker of maak vuur en bak je eigen broodjes tijdens de Connecterra Special. Veel van deze activiteiten zijn ook perfect om met kinderen te doen!

8. Spot wilde dieren aan de Maas

TOERISME mm-wandelen-rivierpark-004

In RivierPark Maasvallei vind je heerlijk ongerepte en unieke natuur, vormgegeven door de Maas. Niet enkel fijn voor mensen: ook heel wat dieren voelen zich goed thuis in dit robuuste landschap. Ga op pad en ontdek met eigen ogen de wilde dieren die hier leven. Je kan haast niet om de honderden water- en trekvogels heen. Met een beetje geluk ontdek je ook sporen van de bevers die dit gebied naar hun hand zetten. Naast vele zeldzame vogels, vissen, vleermuizen en amfibieën, kan je tijdens een ontdekkingstocht ook grote grazers tegenkomen. Koninkpaarden en Galloways helpen de beheerders namelijk om dit gebied te onderhouden. Meer weten? Ga dan op pad met een Maasverkenner die je alles kan vertellen over de natuur en geschiedenis van dit gebied.

9. Ga op schattenjacht

Geocaching is een wereldwijde schattenjacht voor jong en oud waar je, met behulp van een wandelgps of de gps-functies op je smartphone op zoek gaat naar ‘caches’ die iemand heeft verbogen. Ontdek waar de caches liggen op geocaching.be, ga op pad en ontdek de ‘schat’. De bedoeling is dat je er iets uitneemt en iets anders in de plaats stopt. Vergeet niet om je naam aan het logboek toe te voegen. De caches zijn verstopt door andere particulieren. Sommigen stoppen er erg veel tijd in om de schatten goed te verstoppen en een hele route met opdrachten uit te werken die je naar de eindlocatie leiden.

10. Haal halsbrekende toeren op het water uit

Aquapark

Net buiten Maasmechelen ligt Terhills Cablepark, het Walhalla voor wie wil leren wakeboarden of waterskiën aan een kabelbaan. Ervaren watersporters kunnen zich hier uitleven en hun beste tricks tonen, terwijl beginners hier de kneepjes van het vak leren. Daarnaast is er ook een opblaasbaar aquapark van maar liefst 1.500 m² waar je uitdagende hindernissen overwint.