5 x uitstapjes met kids in juni

Bricks@Terhills

Bricks@Terhills

EXPO – 3 april t/m 13 juni 2021 (vanaf €7pp)

Bricks@Terhills is een belevingstentoonstelling van 60 unieke modellen in LEGO-stenen op een oppervlakte van 350 m2. De figuren zijn gemaakt door of onder leiding van Dirk Denoyelle, humorist en één van de weinige LEGO Certified Professionals in de wereld. 
Je wandelt door verschillende thematische galerijen en bewondert de unieke werken uitgevoerd in miljoenen LEGO-stenen: portretten van bekende filmsterren, parodieën op bekende kunstwerken, eigen kunstwerken, gouden beelden, muziek, natuur, architectuur...

Je kan ook zelf aan de slag gaan met de blokjes en speciaal voor de allerkleinsten is er een ‘Zoek de dino’ speurtocht doorheen het tentoonstellingsparcours.

Website

Annas Steen - de vos in het bos

Anna´s Steen: De Vos ... in het Bos! 

Theaterwandeling in het bos - april t/m september 2021 (gratis)

Theater in de schouwburg kan nu even niet, maar een theatrale wandeling in de gezonde buitenlucht is gelukkig wel nog mogelijk. Het bracht jeugdgezelschap Anna’s Steen op het idee om een superleuke belevenis uit te werken voor iedereen vanaf 4 jaar.

De theaterwandeling loopt door de Vallei van de Kikbeekbron, een prachtig natuurgebied van 120 ha in en rond een voormalige zand- en grindgroeve in Maasmechelen.
Onderweg kom je bordjes met QR-codes tegen om 6 korte filmpjes (± 5 min) te bekijken op je smartphone. Op het plannetje dat je op de website kan downloaden worden deze locaties met rode sterren gemarkeerd. De verhaaltjes zijn gebaseerd op bekende en minder bekende dierenfabels; de hoofdrollen zijn weggelegd voor een malse eend, een slim varken, een gewiekste raaf en hoe kan het anders ... een hongerige vos.

Website

Kasteelpark van Pipa _ volledige foto

Kasteelpark van Pipa

kinderwandeling - permanent (gratis)

Het kasteelpark van Leut is een Engels Park met heel wat bijzondere en indrukwekkende bomen. Sinds maart 2019 vind je er de kinderwandeling ‘Het kasteelpark van Pipa’.

Pipa, dochter van kasteelheer Vilain XIIII, neemt je op sleeptouw langs haar favoriete plekjes. Onderweg maak je kennis met haar zes zusjes, die je uitdagen om met hen te spelen, dansen en zingen. Deze interactieve wandeling is volledig gratis, alle verhalen en opdrachten staan op de borden die je onderweg tegenkomt. De route is redelijk goed begaanbaar met de buggy. Ideaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar!

Website

Beestige Boelbos_Sabrina Tollenaers (1)

Beestige Boelbos

Speelbos - permanent (gratis)

In het speelbos maken kinderen en hun ouders kennis met de dieren van het Nationaal Park, in het bijzonder de soorten die leven op de Mechelse Heide. Het heideblauwtje is daarbij de centrale figuur die de kinderen leidt door het speelbos van de ene avontuurlijke kennismaking naar de andere.

Website