RivierPark Maasvallei

Het Rivierpark Maasvallei telt enkele typische Maasdorpen waar de tijd is blijven stilstaan. Als een geregen snoerlangs de Maas stralen ze stuk voor stuk authenticiteit uit. Dankzij het vlakke landschap kan je ook makkelijk met de fiets deze parels verkennen.

De Maas vormt geen obstakel voor een fietstocht over de grens. Veerponten verzekeren een vlotte overtocht. Het fietsroutenetwerk in Nederlands-Limburg is een beetje anders, maar de routes sluiten naadloos aan op de Belgische fietspaden.

Thematische fietslussen

De grensoverschrijdende fietskaart RivierPark Maasvallei geeft een overzicht van het fietsroutenetwerk in de Maasvallei en ook een stukje Duitsland. De kaart bevat 4 suggestieroutes, een overzicht van de horeca langs deze routes én praktische informatie om je fietstocht voor te bereiden. De kaart is te koop (3 euro) bij Visit Maasmechelen en online via www.wandeleninlimburg.be

Internationale Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland, kan je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Ga erop uit, fiets door drie landen (Frankrijk, België en Nederland) via 30 etappes, 1152 km aan bewegwijzerde wegen waarbij je langs de hele route tientallen steden, stadjes en dorpen ontdekt. De route loopt ook door het RivierPark Maasvallei. Uniek voor dit stuk van de route is dat je in het RivierPark kan kiezen aan welke oever van de Maas je de route fietst dankzij de veerpontjes. De Maasfietsroute wordt op beide oevers bewegwijzerd met LF3 - bordjes.

De route is enkel te verkrijgen via de website: www.maasfietsroute.eu.

Icoonfietsroute

Negen icoonfietsroutes leiden je langs het beste van Vlaanderen: natuur, erfgoed, cultuur, gastronomie en tal van ontmoetingen onderweg. Elke Icoonfietsroute haakt de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema.
Met de Heuvel-, Kempen-, Maas- en Vlaanderenroute, doorkruisen vier Vlaamse Icoonfietsroutes onze provincie. De routes bekoren de meerdaagse vakantiefietser met de beste trajecten van het Limburgse knooppuntennetwerk.

Een meertalige overzichtskaart toont het route-aanbod in 1 oogopslag en inspireert voor een volgend fietsavontuur in Vlaanderen.

Volgende icoonfietsroutes komen door Maasmechelen:

  • Maasroute (63km)
  • Kempenroute (203 km)
  • Vlaanderenroute (952 km)

De kaart is gratis te verkrijgen bij Visit Maasmechelen en digitaal via www.vlaanderenmetdefiets.be

Veerponten

Meer informatie over de fiets- en voetveren vind je hier.