Nationaal Park Hoge Kempen

In het Nationaal Park en omgeving is het heerlijk om te fietsen: schaduwrijke bossen met hier en daar blik op de heide of langs rustige jaagpaden. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

Thematische fietslussen

De fietskaart Nationaal Park Hoge Kempen geeft een overzicht van het fietsroutenetwerk rond het Nationaal Park. De kaart bevat 3 suggestieroutes, een overzicht van de horeca langs deze routes én praktische informatie om je fietstocht voor te bereiden. De kaart is te koop (€3) bij Visit Maasmechelen en online via www.wandeleninlimburg.be

Wil je Fietsen door de Heide, dan is dit de aangewezen fietskaart!

Mountainbikeroutes

Naast het uitgebreide wandelroutenetwerk en het welgekende fietsroutenetwerk beschikt het Nationaal Park nu ook over een mountainbikenetwerk! Het netwerk omvat 160km mountainbikepaden, verspreid over 6 lussen. Zowel de beginnende als de gevorderde biker vindt hier zijn of haar gading. De steilrand, die door de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau is ontstaan, zorgt ervoor dat er vaak stevige beklimmingen en afdalingen te nemen zijn met hoogteverschillen tot 45 meter. Voor mountainbikers die de uitdaging graag nog wat grootser zien, is er de bikemarathon: een tocht van 80km. Zwarte pijlen wijzen hen de weg op deze route tussen Maaseik en Lanaken.

Volgende kaarten zijn te verkrijgen bij Visit Maasmechelen:

  • MTB Nationaal Park Noord: €3
  • MTB Nationaal Park Zuid: €3
  • MTB Nationaal Park Box: €6

Icoonfietsroute

Negen icoonfietsroutes leiden je langs het beste van Vlaanderen: natuur, erfgoed, cultuur, gastronomie en tal van ontmoetingen onderweg. Elke Icoonfietsroute haakt de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema.
Met de Heuvel-, Kempen-, Maas- en Vlaanderenroute, doorkruisen vier Vlaamse Icoonfietsroutes onze provincie. De routes bekoren de meerdaagse vakantiefietser met de beste trajecten van het Limburgse knooppuntennetwerk.

Een meertalige overzichtskaart toont het route-aanbod in 1 oogopslag en inspireert voor een volgend fietsavontuur in Vlaanderen.

Volgende icoonfietsroutes komen door Maasmechelen:

  • Maasroute (63km)
  • Kempenroute (203 km)
  • Vlaanderenroute (952 km)

De kaart is gratis te verkrijgen bij Visit Maasmechelen en digitaal via www.vlaanderenmetdefiets.be