Connecterra

Connecterra vormt de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Tijdens de wandelingen op en rond de vroegere mijnterrils geniet je van prachtige vergezichten.

Op deze plek draaide meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s. Monumentaal aan de ingang van Connecterra staat de gerenoveerde schachtbok. Je kan de trappen van de schachtbok beklimmen tot op 12m hoogte, om de nabije omgeving vanuit een andere hoek te bekijken. Onderaan in de schacht vind je een fototentoonstelling over de oude mijnsite.

Er zijn 4 routes uitgestippeld tussen de 1,4 en 10,9 km. Wie de mooiste route wil nemen volgt best de gele route. Deze leid je over alle mijnsteenbergen en rond de plassen. Wil je zelf je wandelroute samenstellen? Dat kan aan de hand van de wandelwissels die je terugvindt op de wandelkaart.

Prijs volwassenen: € 3,00 p.p.
Jaarabonnement 2018: € 5,00 p.p.
Kinderen < 3 jaar gratis

OPGELET! Wegens werken aan het Terhills Resort, wordt de rode en gele wandeling tijdelijk onderbroken. Download hieronder de aangepaste wandelkaart: Connecterra_omleiding routes.pdf (4,2MB)