Avontuurlijk Maasmechelen: tips voor een actieve zomer

Ter land, ter Maas en in de lucht: verken Maasmechelen vanuit alle hoeken en haal het sportbeest in jezelf naar boven. Op naar een onvergetelijke zomer!

Organiseer een containercup op het water

Foto Terhills Cablepark 5

Wie van actie op het water houdt, zit goed in het Terhills Cablepark. Je kan er waterskiën, wakeboarden en kneeboarden. Beginners kunnen de fijne kneepjes leren van een ervaren instructeur. Gevorderde watersporters mogen zich vrij uitleven op de waterplas en de hindernissen. Ook voor rasechte pro’s zijn er uitdagingen op maat.

Daarnaast kan je je uitleven op het grote, drijvende hindernissenparcours van Aquapark. De obstakels variëren van eenvoudig tot uitdagend. Springen, klimmen, rennen, kruipen en zwemmen: wie van je vrienden is het snelst? De Containercup op het water, zeg maar!

Waar: Terhills Cablepark, Nationaal Parklaan 5, Dilsen-Stokkem
Info en reservatie:
www.terhillscablepark.be 

Vreet modder op het Kempens plateau

TOERISME mm-mountainbike-nphk-007

Het Nationaal Park Hoge Kempen leent zich perfect om te mountainbiken. Zowel beginners als gevorderden genieten hier van korte en langere lussen door bos en heide, samen goed voor zo’n 150 kilometer aan bijna uitsluitend onverharde paden. Goed om weten: Maasmechelen ligt op de overgang tussen de Maasvallei en het Kempens plateau. Stevige beklimmingen en afdalingen gegarandeerd.

Waar: starten kan op o.a. op deze plekken:

  • Camping Kikmolen, Kikmolenstraat 3, Maasmechelen
  • Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280, Maasmechelen
  • Station Eisden, Spoorwegstraat z/n, Maasmechelen
  • Terhills Cablepark, Nationaal Parklaan 5, Dilsen-Stokkem

Info: Raadpleeg hier het overzicht van de Maasmechelse routes. Je vindt de lussen ook op de borden aan de startlocaties.

Scheur over het kanaal in een speedboot

99A97D61-BB21-4E56-B1D6-1F9A5B0B60A8

Tijdens de speed tour van Boottochten Maasland scheur je door de snelvaartzone op de Zuid-Willemsvaart, en passeer je de historische scheepsvaartsite met haar Brugwachtershuisje. Een adrenalinekick en een gevoel van vrijheid krijg je er zomaar bovenop. Je kan trouwens ook voor een rustige boottocht opteren. De keuze is aan jou!

Waar: Passantenhaven Eisden, Zetellaan z/n, 3630 Maasmechelen
Info en reservatie: www.boottochtenmaasland.be

 

Ontdek Maasmechelen vanuit de lucht

4269

Bekijk het centrum van Maasmechelen, de Maasdorpen, de Maas en het Nationaal Park Hoge Kempen eens vanuit vogelperspectief. Een luchtballonvaart is altijd een goed idee voor een origineel uitje. Opstijgen doe je vanop de parking van Decathlon. Na de vlucht geniet je na met een glaasje champagne.

Waar: Parking Decathlon, Kolenmijn Limburg-Maaslaan 3, 3630 Maasmechelen.
Info en reservatie: www.cair-ballonvaart.be

Ga op outdoor puzzelavontuur

collage_insane game

Met het Insane Game 2022 combineer je deze zomer het puzzelplezier en mysterie van een escaperoom met een avontuurlijke fietstocht met vrienden, familie, collega’s of een vrijgezellengroep. Onder het motto ‘Maasland Madness’ voer je op verschillende locaties doe-opdrachten uit, waarmee je het finalespel speelt in het Kasteel van Leut.

De fietstocht is 30 km lang, je kan hem met je team op eigen tempo doorlopen en onderweg een of meerdere keren halthouden voor een picknick of een lunch op een gezellig terras. Je kan je eigen fiets meebrengen, of er eentje huren aan Visit Maasmechelen.

Waar: Vertrek aan Visit Maasmechelen, Zetellaan 35, 3630 Maasmechelen
Info en reservatie:
www.insanegame.be

Overwin de stroomversnellingen van de Maas

TOERISME mm-kajakken-015-bewerkt

Nee, je hoeft niet naar de Ardennen om te kajakken. Op de brede, meanderende Maas peddel je op de grens tussen België en Nederland en beleef je de natuur vanuit een uniek perspectief. Je kan niet enkel een kajak voor 1 of 2 personen huren, maar ook een kano. Raften kan vanaf 6 personen. De stroomversnellingen van de Maas versterken het avontuurlijke gevoel. Wil je iets doen voor de natuur? Reserveer dan het gratis Maas Cleanup Pakket en ruim onderweg zwerfvuil op.

Waar: Kajak Maasland en Rafting, Maasdijk, 3620 Lanaken
Info en reservatie:
www.kajakmaasland.be