Contour Parcours: de Cité 40 keer getekend

De vroegere mijnwerkerscité van Eisden werd samen met het nationaal park Hoge Kempen voorgedragen voor erkenning als werelderfgoed. Die voordracht illustreert hoe bijzonder deze Cité, deze tuinwijk is. Daarom neemt Tuinwijk2020 initiatieven om zo veel mogelijk mensen daarvan te overtuigen. Nu met tekeningen van de Cité, opgenomen in een kunstwandeling, een kleurboek en een jaarkalender 2017.

Tuinwijk2020 nodigde de Poolse kunstenaar Mariusz Tarkawian uit om in zijn eigen stijl als lijntekenaar gebouwen, pleinen, het vele groen en ook mijntaferelen te komen tekenen. Hij was in juli bijna drie weken te gast in Eisden.

Kunstparcours

Zijn tekeningen werden opgenomen in een kunstparcours doorheen de Cité. Op vijftien plaatsen staat een groot bord met daarop langs beide zijden een contourtekening, meestal van de plek zelf of van iets dat ermee te maken heeft. 

Zo tonen de borden in de buurt van de vroegere mijn ook verschillende mijntaferelen.

De borden staan langs een parcours dat loopt van de mijn naar de kerk (of omgekeerd), ideaal om in een uurtje de Cité wandelend te doorkruisen en te verkennen.

Praktisch: je kan het kunstparcours en zo de Cité verkennen tijdens een van de geleide wandelingen van de Stichting Erfgoed Eisden, of individueel met een plannetje dat je hier kan downloaden