Coronaproof zomeren in Maasmechelen

Ook deze zomer ontvangt Maasmechelen je met open armen-figuurlijk althans. De huidige maatregelen vergen uiteraard hier en daar een aanpassing om je verblijf fijn en veilig te laten verlopen voor iedereen. Reserveren is altijd aanbevolen en op veel plekken verplicht. Zo voorkom je teleurstellingen. Sinds 11 juli is het dragen van een mondmasker in binnenruimtes zoals winkels, bioscoopzalen en musea verplicht door de Belgische wet. 

Shoppen, eten en drinken

In Maasmechelen kan je genieten van de Belgische en internationale keuken. We staan bekend om ons diverse, kleurrijke aanbod. Cafés en restaurants zijn open tot 1 uur ‘s nachts. Reserveren is sterk aan te raden.

De Maasmechelse eet- en drankgelegenheden volgen de richtlijnen die gelden voor alle horecazaken in België. Er wordt dus afstand gehouden en de nodige hygiënische voorzorgen garanderen zorgeloos genieten. De tafels staan verder uit elkaar. Je mag met maximaal 15 mensen reserveren en wordt steeds bediend aan tafel.

toerisme-maasmechelen-wintershooting-026-bewerkt

De winkels van Maasmechelen Village en de andere winkelstraten en shoppingcentra van Maasmechelen zijn open. Ook in winkels gelden de afstandsregels.

Overnachten

Logies zoals hotels, B&B’s en vakantiewoningen zijn geopend, met begrip voor de regels. Uiteraard is het best om op voorhand te reserveren bij je verblijf naar keuze. Welterusten!
Of kies voor heerlijk kamperen op Camping Kikmolen en Kampeerverblijfpark Salamander .

Kikmolen

Kilometers maken

Connecterra1

Van het Nationaal Park met haar bossen, heide en mijnterrils tot de Maasvallei met haar slingerende regenrivier en zonnige oevers: in Maasmechelen kan je deze zomer volop wandelen, lopen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Ook de veerponten over de Maas zijn weer open.

fietsbord

Al joggend of wandelend de leukste plekjes van Maasmechelen ontdekken? Dat kan met de nieuwe app Running City. Tijdens het lopen of wandelen krijg je via een audioguide boeiende info en weetjes te horen over wat je onderweg tegenkomt. De eerste route leidt op 8,8 km door het natuurgebied Maaswinkel en de Maasmechelse deelgemeente Vucht.Binnenkort volgen nog meer routes. 

Baantjes trekken kan, mits reservatie, in gemeentelijk zwembad Prinsenpark. Helaas is recreatief zwemmen en spelen in indoor zwembaden momenteel niet toegestaan.

Staycation in het Nationaal Park en de Maasvallei
Het Nationaal Park werkte een zomerspecial uit met een volledig coronaproof programma. Zo kan je met je bubbel een heuse safari boeken door de lokale wildernis onder begeleiding van een Ranger. Die Rangers vind je trouwens een hele zomer lang op zaterdag en zondag aan één of meerdere toegangspoorten, waar ze klaarstaan om al jouw vragen te beantwoorden.

zoom achtergrond Maas

Ook in RivierPark Maasvallei kan je volop genieten van de zomerzon. Wat dacht je bijvoorbeeld van avontuurlijke kinder- en struintochten, een meerdaagse fietstocht of een fotoshoot in de natuur? Je kan veilig op ontdekking met een Maasverkenner langs de oevers van de rivier die Maasmechelen haar naam schonk. Op voorhand reserveren is een must.

veerpont

Nieuw zijn de B’Oscars op de Mechelse Heide en Connecterra. Gewapend met een app en een boekje trek je de natuur in. Door de uitdagende opdrachten tot een goed einde te brengen en je in te leven in de rol die je krijgt van de wereldberoemde acteurs Ree Witherspoon en Arnold Schwarzenever, sleep je een heuse B’Oscar in de wacht.

Op zoek naar meer inspiratie voor leuke uitjes, verborgen plekjes en alternatieve routes? Op www.nationaalpark.be en www.rivierparkmaasvallei.eu vind je alles voor een veilige maar avontuurlijke zomer in de Maasmechelse natuur.

Nog meer outdoor fun

Genieten op het water?

TOERISME mm-kajakken-010

Kajak Maasmechelen nam de nodige voorzorgen om kajakken, raften en kanovaren mogelijk te maken. Hou er rekening mee dat er momenteel geen vervoer terug naar de vertrekplaats voorzien is en dat de tonnetjes worden vervangen door waterdichte zakken waarin je je spullen veilig kan opbergen. Vaar op de Maas en geniet van de natuurpracht!

Paintballen vereist sowieso afstand. Bij bootcamp Paintball zorgt men er bovendien voor dat de overalls en maskers na elk gebruik worden gewassen en ontsmet. Het enige risico dat je loopt, is verliezen van je tegenstanders!


Stuntman of -vrouw?

Wakeboarden en waterskiën kan weer volop in Terhills Cablepark. Je kan je ook weer uitleven in het aquapark. Ook het terras en de beachbar zijn open.

Cultuur en binnenpretjes

foto landbouwmusem


Je kan terecht in sommige van onze musea. Als je Museum De Nostalgie wil bezoeken, moet je wel even een afspraak maken. Het Museum van de Mijnwerkerswoning en Molen Nieuw Leven blijven voorlopig gesloten.

Cultuur opsnuiven kan echter ook gewoon buiten. Zo kan je op ontdekking in de Tuinwijk met de ErfgoedApp, die de geschiedenis van de Eisdense cité tot leven wekt. De wandeling vertrekt aan de kantoren van Visit Maasmechelen, waar je een startbord vindt met alle info.

Cinemazalen zoals Euroscoop en theaterzalen, pretparken en binnenspeeltuinen hebben de deuren geopend, uiteraard met respect voor de afstands- en hygiëneregels. Reserveren is aanbevolen.

Nood aan ontstressen?

Elaisa Wellness

Bij Elaisa Energetic Wellness kan je onbezorgd tot rust komen. Naast voldoende ruimte, wordt er ook grote aandacht besteedt aan hygiëne om ieders veiligheid te garanderen. Reserveren is verplicht en bij het binnenkomen wordt je temperatuur gemeten.

Snelheidsfreaks kunnen zich laten gaan bij CargoKarting. Een helmmuts die je ter plekke koopt voor 1 euro helpt mee om de hygiëne te garanderen. Reserveren is verplicht.

Een kegeltje werpen doe je bij Bowling Admiral. Het materiaal wordt na elk gebruik ontsmet. Gelieve op voorhand even telefonisch te reserveren.
Om te poolen, snookeren of tafelvoetballen kan je dan weer terecht bij Snooker Sports

Op zoek naar een spannende uitdaging waarbij je je brains moet gebruiken? Escape Room Maasmechelen heeft drie escape rooms met elk hun unieke verhaal en uitdagingen. De kamers worden na elke reservatie volledig gekuist en ontsmet. Zowel de deelnemers als de begeleider ontsmetten hun handen voor en na elk spel en de deelnemers worden verzocht hun eigen mondmasker mee te nemen, maar je kan er ook altijd een kopen aan de kassa. Kan jij je missie binnen de 60 minuten voltooien?

Grote evenementen gaan voorlopig niet door, maar gelukkig valt er verder genoeg te beleven. 

Ook nuttig om weten:

In Maasmechelen geldt, zoals in de rest van België, dat je minstens 1,5 meter afstand moet houden van mensen die geen deel uitmaken van je gezelschap. Dat gezelschap mag uit maximaal 15 personen bestaan. Wanneer je je ziekt voelt of symptomen zoals hoesten of niezen vertoont, word je gevraagd om thuis te blijven of naar huis te gaan.

Het openbaar vervoer in Maasmechelen en de rest van België is verzekerd. Hou er rekening mee dat het verplicht is om mondmaskers te dragen op bussen, trams en treinen en in de stations en aan de haltes. Zonder mondmasker word je niet toegelaten. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Maasmechelen ligt vlakbij de Nederlandse grens, waardoor je een bezoek aan de Maasstad makkelijk kan combineren met een uitje bij onze Noorderburen. Hou er echter rekening mee dat er in Nederland andere coronamaatregelen gelden.