F. Schubert, M.A. Turnage, B. Smetana - Modigliani Quartet

Het wereldbekende Franse Modigliani Quartet is een regelmatige gast in de grootste concertzalen en kamermuziekreeksen ter wereld. Het Modigliani Quartet wordt geprezen omwille van de balans, transparantie en zelfzekere speelstijl. We hebben deze muzikanten meermaals uitgenodigd, en nu is de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen eindelijk echt aan de beurt!

In het splinternieuwe strijkkwartet Split Apart, dat Mark-Anthony Turnage speciaal voor het Modigliani Quartet schreef, verwerkt de Engelse componist een muzikale knipoog naar de Brexit door het Europese volkslied in 'stukken te knippen'.

Modigliani Quartet combineert dit werk met Schuberts uitdagende laatste strijkkwartet dat symfonisch en kosmisch van aard is. Met slechts vier muzikanten verbluft Schubert met zijn diepe klankkleur. Afsluiten doen we met Smetana's eerste strijkkwartet, dat kan gezien worden als een autobiografisch werk, vandaar ook de benaming Uit mijn leven. Zijn jeugd, grote liefdes en zijn toenemende doofheid worden in deze compositie op meeslepende wijze muzikaal verhaald.

Benieuwd hoe het Modigliani Quartet het ervan afbrengt in onze kamermuziekreeks? Een niet te missen concert in CC Maasmechelen!

modiglianiquartet.com

F. Schubert - Strijkkwartet nr. 11 in E, D 353
M. A. Turnage - Split Apart
B. Smetana - Strijkkwartet nr. 1 in e, De ma vie

Amaury Coeytaux: viool - Loïc Rio: viool - Laurent Marfaing: altviool - François Kieffer: cello

Overzicht

Wann

Preis

€ 20,00
Abo - 16,00 euro, -26 - 10,00 euro

Wo

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Eintrittskarte

Veranstalter

CC Maasmechelen
Diese Seite empfehlen