Ecotron

Nabij de ingang van Terhills is de Ecotron gelegen. Deze topinfrastructuur van UHasselt voor klimaat- en biodiversiteitsonderzoek is uniek in Europa én een absolute trekpleister voor zowel wetenschappers als het grote publiek. De koepels kunnen niet op eigen houtje bezocht worden. Je krijgt wel de mogelijkheid om vanop een platform, de hele installatie en omgeving te overschouwen.

Sluit dan aan bij één van de rangerwandelingen om de ecotrons te bezoeken. Raadpleeg hiervoor de evenementenkalender op onze website.

Ben je met een groep? Dan zijn er twee mogelijkheden:

Ecotron achter de schermen

De Ranger neemt je mee op pad en laat je kennismaken met de geheimen van deze onderzoeksinstallatie. Hij vertelt je waarom deze in het Nationaal Park staat en waarom hij zo uniek is. Welk onderzoek er uitgevoerd wordt en waarom dit zo belangrijk is. Kortom, een bezoekje waard!

Het Ecotron Mysterie

Aan de hand van opdrachten in teamverband ontrafelen de deelnemers het 'hoe' en het 'waarom' van deze onderzoeksinstallatie. Het Ecotron Mysterie is zowel geschikt voor leerlingen van het secundair onderwijs als voor volwassen groepen die dit in teamverband willen doen. Dit is een buitenactiviteit dus gelieve gepast schoeisel en kledij te voorzien. Deze activiteit kadert binnen het aanbod van UHasselt@school en wordt gratis aangeboden voor scholen met tussenkomst van Universiteit Hasselt.

Groepsreservaties via www.nationaalpark.be