Refine search result
Jurassic Expo
16/03/2024  - 24/03/2024

Jurassic Expo

JURASSIC EXPO KOMT MET HELE FAMILIE VOORHISTORISCHE DIEREN NAAR LIMBURG

COME BACK van de DINOSAURUSSEN

 

Voor de liefhebbers van voorhistorische monsters is er binnenkort degelegenheid om oog in oog komen te staan met tal van dinosaurussen uit allerlei continenten. Voor het eerst is deze tentoonstelling in Limburg en is daarbij kortelings te bewonderen op de ruime parking van Decathlon – TerHills te Maasmechelen .

 

Het gaat hier om een parcours tussen monsters waar de bezoekers 65 miljoen jaren terug in de tijd worden meegenomen.

Deze levensechte 3D replica’s zijn minutieus vervaardigd door de Amerikaanse firma’s dewelke ook instaan voor de griezelige looks van de angstaanjagende dieren die men in de talrijke horrorfilms kan bewonderen.

 

In dit unieke tijdelijke museum staan niet minder dan 50 dinosaurussen en animatrix-figuren tentoongesteld op het terrein. Een unieke belevenis voor groot en klein waarbij men zowel spelletjes kan doen met sommige dino’s of op schattenjacht kan gaan.

Een attractie voor de hele familie, waarbij men op een aangename wijze meegenomen wordt in een tijdscapsule naar een voorhistorische wereld. Men kan daarbij ongestoord selfies nemen naast de dinosaurussen, of meedoen aan de animaties met Triceratops of andere T. Rexen.

 

Reserveren is NIET verplicht, U kan uw tickets meteen aankopen aan de kassa ter plaatse.

 

De JURASSIC EXPOkomt met zijn wonderlijke prehistorische wezens naar MAASMECHELEN Parking DECATHLON – Terhills

van zaterdag 16maarttot en met zondag 24 maart, Open op zaterdagen, zondagen en woensdag vanaf 14 uur tot en met 18 uur. Op zondag 24 maart slechts tot 17 uur.

 

De toegangsprijs bedraagt 10 € ( algemene inkom )

GRATIS voor kinderen onder de 3 jaar

Bezoek Molen Nieuw Leven
17/03/2024  - 20/10/2024

Bezoek Molen Nieuw Leven

Breng een bezoekje aan Molen Nieuw Leven te Leut. Indien het weer meezit, zal er ook gemalen worden. 

Deze halfopen standaardmolen uit 1801 behoorde tot het domein van de familie Vilain XIIII. Hij werd al in 1945 als monument beschermd en is één van de oudste windmolentypes in ons land. Na een grondige restauratie in 1995 en opnieuw in 2022 geeft de molen terug twee keer per maand het beste van zichzelf. 

De molen is ook extra open op Open Molendag België en Nederland, Erfgoeddag en Open Monumentendag. Wandelen : volg de orange wandellus van RivierPark Maasvallei vertrekkende vanaf het kerkplein te Leut. Fietsen: fietsparking is voorzien.         

Sculpturale keramiek
17/03/2024  - 26/04/2024

Sculpturale keramiek

Keramiek en het gebruiksvoorwerp worden vaak in één adem genoemd. Sinds het ontstaan van de moderne kunst heeft de keramiek zich echter weten te bevrijden van haar ondergeschikte status van de decoratieve toegepaste kunst. Kunstenaars zijn de keramische technieken gaan gebruiken om te komen tot een zuivere sculpturale taal. In de tentoonstelling Sculpturale keramiek worden werken getoond van kunstenaars, ook Limburgse, die in deze ontvoogdingsstrijd een belangrijke plaats hebben ingenomen.    Curatoren Herman Maes en Marc Milissen cureren deze tentoonstelling met werk van Brigitte Aendekerk, Eric Astoul, Georges Blom, Gisele Charlier, Caroline Coolen, Delphine Courtillot, Marc Cox, Tony Damen, Folkert de Jong, Carmen Dionyse, Elias Ghekiere, Jan Heylen, Coco Jackmaert, Jos Jacobs, Augusta Jumelet, Relinde Molhoek, Nadia Naveau, Freddy Schoofs, Miet Schreurs, Claudia Sochacki, Piet Stockmans, Olivier Strebelle, Eddie Symkens, Eric Vanstraelen, Tino Vandebeek, Carly Vanoverbeke, José Vermeersch, Katleen Vinck, Diana Wynants, Jan Winkels.
Ensor Strijkkwartet & Koen De Graeve
21/03/2024

Ensor Strijkkwartet & Koen De Graeve

Het Ensor Strijkwartet is een graag geziene gast in onze kamermuziekreeks. Het kwartet onderneemt bijzondere projecten, met dit keer Haydn en acteur Koen Degraeve in de hoofdrollen.Op verzoek van het Ensor Strijkkwartet schreef Dimitri Verhulst in 2009 zeven korte verhalen op de zeven laatste zinnen van Christus aan het kruis en op de kwartetten Die Sieben Letzten Worte van Joseph Haydn. Zoals de traditie het wil, worden Die Sieben Letzten Worte rond de periode van de vasten geprogrammeerd. Het Ensor Strijkkwartet wil deze prachtige muziek loskoppelen van het religieuze gegeven en de Zeven laatste woorden benaderen vanuit de dagelijkse realiteit. Verhulst schreef zeven juwelen van korte verhalen. De 7 laatste zinnen van Christus aan het kruis, vertaald naar de schrijnende werkelijkheid van het leven in momenten van dood/leven, lijden, afscheid, verlatenheid en eenzaamheid, emoties plastisch in woorden gevat en onderstreept met een vleug weemoedige humor.Dit project resulteerde in een prachtig lees- en luisterboek, een beklijvende dialoog Haydn - Verhulst. (uitg. Contact Nederland.) Acteur Koen Degraeve neemt de plaats van Dimitri Verhulst over. Zijn stem past qua timbre het best bij de klank van het Ensor Strijkkwartet, de muziek van Haydn. Ze zal de bijzondere verhalen op een beklijvende manier vertolken. 
BRONKS / Ballet Dommage
24/03/2024

BRONKS / Ballet Dommage

Familie Fratssen viert feest, want Robert is gekrompen en het is beter zo!  
Alle vergeten tantes, vergeelde nonkels en aangetrouwde aanhangsels mogen - met meetlat - het resultaat komen bezichtigen.  

Fratssen theatraliseert de vreugden en gênes van het familiefeest en serveert de toeschouwer een buffet van onuitgesproken vetes en goedbedoelde moederliefde.  

Verwacht echter geen klassieke erfenisdiscussies, echtscheidingsperikelen en familieproblemen. Deze clichés halen de voorstelling niet. Het zijn de absurde zaken en schijnbare onbenulligheden die op de voorgrond treden. Hieronder sluimeren de onuitgesproken waarden, voelbare spanningen en grootse emoties die ieder mens en familie met zich meedraagt. 

Na de rondreizende theaterparade Melvius (2019), het kafkaëske TRIBUNAL (selectie TheaterFestival 2020) en de kolderieke angstdroom Tavern Michelle (2022), creëert Ballet Dommage bij BRONKS een zowel verbindende als bevreemdende locatievoorstelling voor alle leeftijden. Iedereen is welkom, met of zonder familie! 
 

Deze voorstelling vindt plaats in Wijkcentrum Concordia, Oude Baan 205, 3630 Maasmechelen https://www.maasmechelen.be/wijkcentrum-concordia. 

Zo heb ik het niet bedoeld
25/03/2024

Zo heb ik het niet bedoeld

Mensen van buitenlandse herkomst komen geregeld in aanraking met alledaags racisme: een uitspraak, een gebaar, een blik,…die verwijst naar hun origine en die kwetst. Die uitspraken zijn vaak niet kwetsend bedoeld, maar hebben toch hun impact.  



In deze vorming luisteren we naar ervaringen rond alledaags racisme en gaan met elkaar in gesprek. Aan de hand van oefeningen en interactieve werkvormen leren we beter begrijpen waar dat racisme vandaan komt en hoe het werkt.  

In samenwerking met CC Maasmechelen, Gemeente Maasmechelen - Dienst Samenleven

Begeleiders: Christelle Ferreira, Mieke Dury
Buurman
26/03/2024

Buurman

In de zomer van 2021 stak Geert Verdickt - bekend van Buurman en radiosingles als London Stansted, Bladeren van goud en Elk einde is een nieuw begin - tien keer een zomers kampvuur aan en werd Vuurman. Hij nodigde ‘gewone’ mensen met een apart verhaal uit en liet al starend in de vlammen de tongen loskomen.   Er was o.a. de man die zijn rug brak? maar van Engeland naar Frankrijk zwom. De negentigjarige die haarfijn vertelde hoe hij als elfjarig jongetje in 1943 van de deportatietrein sprong. De seingever die zich vergiste in de ontknoping van de wielerkoers. De professor uit De Haan die Geert meenam naar ‘zijn’ deeltjesversneller in de Europese organisatie CERN in Zwitserland. 
 
Enerzijds zijn er deze tien grote of kleine verhalen, bijzondere verhalen. Pakkend, verrassend, diepmenselijk, ook vastgelegd in een podcastreeks. Vervolgens sleutelde Verdickt samen met zijn Buurmannen aan tien nieuwe nummers. Elk gebaseerd op een vuurgesprek. Die tien nummers staan op Vuurman, het zesde album van Buurman.  
Tijdens dit concert brengt het trio verhalen en nummers uit de nieuwe plaat, aangevuld met Buurman-klassiekers.  
Living - Cinématinee
27/03/2024

Living - Cinématinee

Londen, 1953. Mr. Williams is een oer-Britse, gereserveerde en rechtlijnige kantoorklerk, die zijn leven volgens een nauwgezette routine leidt. Hij rouwt nog steeds om zijn overleden echtgenote, maar houdt zijn emoties en eenzaamheid strikt voor zichzelf. Hij heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan zich voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij onverwachts zijn levenslust.  In 1952 maakte de Japanse grootmeester Kurosawa de film To Live, een prachtige karakterstudie rond eenzaamheid en de zin van het leven. Het vraagt lef om een remake te maken van een meesterwerk, maar regisseur Oliver Hermanus overtreft alle verwachtingen. Bill Nighy (Love Actually, The Bookshop) is subliem in zijn vertolking en zorgt ervoor dat je de cinemazaal uitwandelt met de rotsvaste overtuiging het beste van je leven te maken.  

Dit is een film die ondanks zijn melancholie en thematiek verrassend opbeurend is en de schoonheid van het leven bevestigt. Tegelijk doorleefd en hartverscheurend teder, intelligent en ontroerend.   Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 7 euro, inclusief een drankje. 
 
Graindelavoix
27/03/2024

Graindelavoix

Op de vooravond van het paastriduüm hult de Sint-Barbarakerk van Eisden-Tuinwijk zich in de donkere sferen van de ‘Tenebrae’, liturgische vieringen die op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag tijdens de metten (middernacht) en lauden (rond zonsopgang) Jezus’ lijdensweg bezingen. Dat een concert met Graindelavoix geen doorsneeavond wordt, is ondertussen algemeen geweten. Onder leiding van Björn Schmelzer graaft het gezelschap in de rijke geschiedenis van de oude muziek, op zoek naar avontuurlijke leemtes. 
Deze keer richt het zich op de sinistere figuur Carlo Gesualdo, berucht en verguisd om de gruwelijke moord op zijn vrouw en haar minnaar, maar later aanbeden als muzikaal genie. Schmelzer en Graindelavoix stellen zich de vraag hoe Gesualdo’s Tenebrae Responsoria geklonken zouden hebben in de Lage Landen van de 17de eeuw. Beklijvend is de affectieve muzikaliteit, die de poëtische nuances van de Latijnse tekst expressief volgt. De muziek is opvallend chromatisch voor die tijd met boude inzetten op hoge en lage noten en uitgebreide polyfone passages, die afgewisseld worden met homogenere delen. Gruwelijk mooi! 
SCALA
13/04/2024

SCALA

Het begon in 1996 met een voorzichtige, eerste repetitie in Aarschot. Bijna dertig jaar later is Scala uitgegroeid tot een vaste waarde. Ze wijken af van het traditionele koorparcours en banen zich al jaren een weg langs internationale podia met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen. Wereldwijd bekend omwille van hun eigenzinnige, emotionele muziek en bijzondere live shows. De avondschemering, zoals na een lange dag de zon in diverse kleuren en schakeringen ondergaat, dat gevoel roept de muziek van Scala op. Opnames van Scala werden de voorbije jaren veelvuldig in diverse Hollywood-producties gebruikt. De typische klank van Scala versterkt op een onnavolgbare manier de emoties op het witte scherm. Ook live weten de stemmen van de meisjes van Scala steeds te beklijven. In Gloaming selecteren Steven en Stijn Kolacny de absolute muzikale Scala-hoogtepunten uit hun Hollywoodrepertoire. Een avond vol emotie en ontroering. Scala, Stijn Kolacny & Steven Kolacny - foto: headshot.be Organisatie: Boeiend Maasmechelen Het VIP-arrangement omvat een concertticket + een driegangenmenu inclusief aangepaste wijnen in De Mangerie om 18u scalachoir.com
De Roovers
17/04/2024

De Roovers

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.  Zonder een blad voor de mond te nemen, spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft, haar commentaar slikken?  
Ze heeft één zwakke plek: haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem, maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.   Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf in een wervelende en scherpe taal een hedendaagse versie van de bijtende, satirische komedie De Misantroop van Molière, die de Roovers nu voor het eerst opvoeren. 
Ze schetst een wereld van schijn in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s laten schitteren. 
Arnout Van den Bossche
19/04/2024

Arnout Van den Bossche

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om ‘te werken aan jezelf’. Of het nu gaat over je relatie, daten, je interieur, je potje koken, winkelen, aan je lijf werken, je spaargeld beleggen, … er bestaat wel een coach voor.  
Arnout is met veel enthousiasme in de coachingwereld gedoken en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger! Wil je dus écht slagen in het leven? Het roer helemaal omgooien en meer geniéten? Kom dan naar Coach. Arnout geeft je de tips die de zelfverklaarde coaches en experts niet willen dat je ze kent. Met zijn gekende schema’s geeft hij eenvoudige inzichten, waarmee je jouw leven kan sturen naar ongekende successen. De beste investering! Stand-upcomedy bleef voor Van den Bossche een hobby tot 2009. In dat jaar nam hij deel aan Humo’s Comedy Cup, welke hij won. In datzelfde jaar won hij ook het Deltion Cabaret Festival en in 2012 belandde hij in de finale van het Leids Cabaret Festival. Zijn loopbaan als bedrijfsman, inclusief flip-over, beamer en maatpak leidde tot de succesvolle shows De Relatiefluisteraar en Burn-out voor Beginners, die tweemaal de Lotto Arena uitverkochten. Op hilarische wijze steekt Arnout Van den Bossche de draak met de zinloze wolligheid van de doordeweekse bedrijfscultuur. Nu komt hij voor het eerst naar onze schouwburg met Coach. Lachen gegarandeerd! 
Carmina Burana
20/04/2024  - 21/04/2024

Carmina Burana

De Carmina Burana behoort tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 200 musici brengen dit muzikale meesterwerk van componist Carl Orff, dat al meer dan 10 jaar niet meer integraal te beluisteren was in Maasmechelen. Wat deze Carmina Burana zo bijzonder maakt, is dat ze uitgevoerd wordt in een samenwerking van drie Maasmechelse culturele verenigingen, namelijk Cantate, Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie en Davidsfonds Maasmechelen, dat zijn 100-jarig jubileum viert. Ook Incantatio (Genk), Kathedraalkoor (Hasselt), het Manteliusensemble (Hasselt), Exsultate (Heusden-Zolder) en Amabile (Pelt) zetelen in het koor, uitgebreid met tenor Yves Saelens, coloratuursopraan Jolien De Gendt en bariton Werner Van Mechelen. Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het wereldberoemde openingskoor O Fortuna zet de toon voor een begeesterende ode aan het leven in al zijn glorie en ellende. De Carmina Burana is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol voortstuwende ritmes, een onvergetelijke concertervaring!
Welkom thuis kompel!
21/04/2024

Welkom thuis kompel!

Op de hoek van de Marie Joséestraat en de Dopheidestraat in het hart van de oude mijnwerkerscité Eisden-Tuinwijk, vind je het Museum van de mijnwerkerswoning. Het museum is gevestigd in een tweewoonst uit 1925 en neemt je mee naar het leven van de mijnwerkers (kompels) in de jaren '30. De typische meubels, eigentijds behang, specifieke verf- en schildertechnieken, een krakende radio, souvenirs en een originele stroomverdeler geven je een goed beeld van het dagelijks leven van de mijnwerker. Welkom! Treed binnen en stap in onze teletijdmachine naar het verleden! Ervaar het thuisgevoel van de mijnwerker in deze bijzondere woning. Een gepassioneerde gids leidt je rond en vertelt leuke anekdotes bij elke kamer van het huis. Grijp de kans om meer te weten te komen over deze woonvorm met hun specifieke wooncultuur. Reserveer alvast jouw plekje via info@erfgoedeisden.be. Organisatie: Stichting Erfgoed Eisden. In samenwerking met: Tuinwijk2020, de Kerkfabriek Sint Barbara en de gemeentelijke dienst erfgoed in Maasmechelen. Bijkomende informatie bij locatie: Gratis parkeren kan op het nabijgelegen kerkplein. . Slechts 10 personen per kwartier toegelaten op zondag 21 april tussen 10 en 12 en 13u30 en 17u30.
Thuis zoveel jaren geleden
21/04/2024

Thuis zoveel jaren geleden

Deze unieke fototentoonstelling brengt je terug naar de tijd van toen en toont het alledaagse leven thuis door de ogen van familie, vrienden, buren of kennissen. Je krijgt een inkijk in hoe bewoners van Opgrimbie tot 1960 leven, wonen, ontspannen, werken en hun vrije tijd invullen. Elke foto vertelt een persoonlijk verhaal, waarbij men met trots poseert voor, naast, achter, in, bij en rond de woning. Herleef de charme van het verleden in een omgeving waar iedereen elkaar kent en thuis zo vaak mogelijk op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Misschien spot jij wel een oude bekende!   Organisatie: STICHTING ERFGOED OPGRIMBIE. Bijkomende informatie bij locatie: Hoofdingang zich verder begeven naar de linkerzijbeuk van de kerk..
Eisden Tuinwijk: een mijnwerkers-verhaal over huisvesting in een groene omgeving
21/04/2024

Eisden Tuinwijk: een mijnwerkers-verhaal over huisvesting in een groene omgeving

Eisden-Tuinwijk in Maasmechelen is onlosmakelijk verbonden met de steenkoolactiviteit die aan het begin van de 20ste eeuw ontstond in Limburg. Naar het idee van de Engelse ‘garden city’ bouwde de mijn een enorm aantal woningen voor hun arbeiders, bedienden en hoger personeel, gegroepeerd in de mijncités. Maar wist je dat naast woningen ook andere bijzondere woonvormen ontstonden om de talrijke gastarbeiders onderdak te bieden? Denk maar aan gastgezinnen, logementshuizen of de barakken uit het Russisch krijgsgevangenkamp. Wil jij meer weten over de geschiedenis van deze bijzondere woonvormen? Of ben je benieuwd naar het ontstaan, het leven en wonen in Eisden-Tuinwijk? Zet dan je beste beentje voor en beklim de indrukwekkende, 54 meter hoge toren van de Sint-Barbarakerk. Geniet van een adembenemend uitzicht en ontdek het unieke verhaal van de mijnwerkerscité. Neem zeker jouw verrekijker mee om het woonpark van 115 hectare in detail te bewonderen.  Organisatie: vzw TUINWIJK2020. In samenwerking met: Stichting Erfgoed Eisden, de Kerkfabriek Sint Barbara en de gemeentelijke dienst erfgoed in Maasmechelen. Bijkomende informatie bij locatie: Inkom aan de achterzijde onderaan de kerktoren. Parkeren op het kerkplein.
The Fabelmans - Cinématinee
24/04/2024

The Fabelmans - Cinématinee

De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer zijn ouders hem meenemen naar The Greatest Show on Earth, wordt hij op slag verliefd op het medium film. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zelf films te maken tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. Zijn vader daarentegen ziet het meer als een hobby. Naarmate hij opgroeit, raakt de familiedynamiek verstoord en sijpelen de spanningen in het gezin door in zijn creaties. Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt met The Fabelmans een diep persoonlijk en tegelijk fictief portret over zijn eigen jeugd. Spielberg graaft terug in zijn herinneringen en toont op zijn typisch magistrale wijze de ervaringen die hem gevormd hebben tot de filmmaker die hij vandaag is, zonder in egotisme te vervallen. The Fabelmans is een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien.  
 
The Fabelmans won de Golden Globe voor Beste Film (drama) en Beste Regisseur (2022) en werd genomineerd voor de Oscars voor Beste Film. Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 7 euro, inclusief een drankje. 
Revue Blanche
24/04/2024

Revue Blanche

Revue Blanche springt niet alleen in het oog met zijn ietwat ongebruikelijke, maar warme en kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. De tomeloze bezieling van de muzikanten en de inspirerende zoektocht naar repertoire laten ons ook kennismaken met buitengewoon interessante werken en arrangementen. Hoop, verlangen, passie, weemoed, vreugde, … Bittersweet is de liefde in dit Engels-geïnspireerd programma. Het was de renaissancecomponist John Dowland die zich afvroeg hoe iets zo rijk kan zijn en tegelijk het verlangen alleen maar groter maakt. Zijn lied If My Complaints inspireerde Benjamin Britten drie eeuwen later tot het schrijven van zijn Lachrymae, waarin de altviool het verscheurende lot van Dowlands thema aangrijpend neerzet. In Vaughan Williams Blake Songs zijn de lyrische verzen een fijngevoelige verklanking van de met onschuld doorleefde gedichten van William Blake: ‘Who countest the steps of the Sun, Seeking after that sweet golden clime’. Waar de liefde ooit diepe wonden sloeg, heelt John Taveners wonderschone liedcyclus To A Child Dancing In The Wild op gedichten van W.B. Yeats. Nergens winnen de gevleugelde woorden van deze dichters aan meer zeggingskracht en verbeelding dan in dit hartverwarmende concertprogramma.   
Circus Ronaldo
26/04/2024  - 27/04/2024

Circus Ronaldo

Vijftig jaar geleden doopten Johnny Ronaldo en zijn vrouw Maria hun reizende karavaan om tot Circus Ronaldo. Het betekende de start van een gezelschap dat vandaag de dag internationaal bekendstaat om zijn unieke samensmelting van circus, theater en clownerie.Da Capo is de kroniek van een circusfamilie. Een beeldende, filmische voorstelling van een familiegeschiedenis van liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie. Van de 15-jarige Adolph, die in 1842 met een circus wegliep, tot een circus van vandaag, waar de zevende generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering.Circus Ronaldo wilde dit verhaal al lang vertellen. Het is de geschiedenis van zijn familie, van het begin tot het oneindige. Een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat iedereen nood heeft aan steun en vertrouwen, verbondenheid en familie.Reeds zeven generaties lang trekt de ziel van Circus Ronaldo als een karavaan van verwondering doorheen Europa. Da Capo vertelt het verhaal van een nomadische dynastie, die doorheen de jaren duizenden toeschouwers met haar prachtig schouwspel in vervoering heeft gebracht. In de lente van 2024 zal dat ongetwijfeld opnieuw gebeuren met het enthousiaste publiek in Maasmechelen.
Kom tot rust in de natuur
27/04/2024

Kom tot rust in de natuur

Ellen Stoffelen is arts, coach en bezieler van de organisatie Equivalent, die mensen met stressklachten helpt de stressspiraal te doorbreken. Tijdens deze cursusdag wandelen we samen in de mooie bosrijke omgeving van de Mechelse Heide. We ontdekken onderweg hoe we op prikkels reageren en onderzoeken wat we kunnen doen om die stressspiraal te stoppen. Inclusief tips om thuis toe te passen.