GREEN BOOK - CINÉMATINEE Peter Farrelly, 2018

In Green Book volgen we de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip, die tijdelijk zonder werk zit, als zijn nachtclub een paar maanden dichtgaat. Hij besluit als chauffeur rond te rijden voor de uiterst getalenteerde en verfijnde Afro-Amerikaanse pianist Don Shirley. De twee leven in een totaal andere wereld, maar ontwikkelen geleidelijk aan een band met elkaar. Lip, die de baan aanvankelijk
puur voor het geld aannam, raakt steeds meer begaan met het racisme dat Shirley dagelijks te verteren krijgt.
Green Book is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Jamaicaans-Amerikaanse jazzpianist Don Shirley en zijn chauffeur en bodyguard Tony 'Lip' Vallelonga. De film dankt zijn titel aan de reisgids The Negro Motorist Green Book, die Afro-Amerikaanse reizigers op 'veilige' hotels en restaurants wees gedurende het Jim Crow-tijdperk. Green Book kon zijn nominaties van de Academy Awards voor Beste Film, Best Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali) en Beste Originele Scenario verzilveren. Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.
Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds, Neos Maasmechelen en de seniorenadviesraad.
Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie.
VPRO cinema****
Een grappige komedie bedenken: het is niet iedereen gegeven. Een film-met-een-boodschap maken die de kijker niet verveelt: zo mogelijk
nog moeilijker. Peter Farrelly speelt het zowaar allebei klaar in Green Book, een fijne crowdpleaser over racisme in de sixties.
De Morgen***

Bron: UiTinVlaanderen.be

When

Price

€ 5.00
Basistarief: 5,00 €

Where

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organizer

CC Maasmechelen