Meevaren met de milieuboot op de Zuid-Willemsvaart vanuit Eisden

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op zondag 17 mei in de namiddag van 14u tot 17u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op de Zuid-Willemsvaart met vertrek en aankomst in Eisden.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of via het nummer 053 72 94 20. De opstapplaats is onder voorbehoud, een maand voor vertrek is de definitieve opstapplaats gekend. Deze vind je dan terug op de website en wordt naar de deelnemers gecommuniceerd.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.


Langs de Zuid-Willemsvaart komen we voormalige steenkoolsites en ook recentere industrie tegen. Toch overheerst de natuur.
Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema's zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot ondersteunt rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG's).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €

Waar

Maasmechelen Village
Zetellaan 100, 3630 Maasmechelen

Organisator

De Milieuboot