BEETHOVEN 2020 - JAN DECLEIR & ENSOR STRIJKKWARTET Er was eens … Beethoven!

Het Ensor Strijkkwartet is een vaste muzikale gast in onze kamermuziekreeks. Het profileert zich als een ensemble dat de hele kwartetliteratuur van klassiek tot hedendaags wil vertolken. Tijdens zijn 30-jarige carrière bouwde het kwartet een grote affiniteit op met grootmeester Ludwig van Beethoven.
In hun nieuwe voorstelling Er was eens … Beethoven speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartetoeuvre van Beethoven en combineert dit met een keuze uit de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ludwig van Beethoven en de gebroeders Grimm zijn niet alleen Duitse tijdsgenoten maar zij vertellen, elk in hun eigen taal, verhalen waarbij de fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn.
Na de succesvolle samenwerking in Les Vendredis is opnieuw Jan Decleir de verteller. Wie anders dan Decleir kan je meenemen naar de wondere wereld van het sprookje?
Een voorstelling waar de muziek van Beethoven centraal staat en enkele prachtige langzame delen worden afgewisseld met het lichtvoetigere repertoire. Jan Decleir vertelt op geheel eigen wijze de wonderlijke sprookjes en gaat zo de confrontatie aan met de grootmeester. Er was eens… Beethoven is een intieme voorstelling in het decor van de pittoreske Sint-Pieterskerk en staat borg voor een gezellige en hartverwarmende winteravond… én de ideale manier om iedereen kennis te laten maken met Beethovens strijkkwartetten.
Jan Decleir: verteller - Eric Robberecht: viool - Francis Reusens: viool - Frans Vos: altviool - Steven Caeyers: cello - foto:
2020 staat in het teken van Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van zijn 250ste geboortedag presenteert CC Maasmechelen een divers programma, dat een ode is aan de genialiteit van de componist.

ensor4.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen