FOUR ACES GUITAR QUARTET - Wat als Mozart gitaar had gespeeld?

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Het Four Aces Guitar Quartet is ontstaan in 2008 en kreeg sindsdien de kans de klassieke gitaar te tonen in de mooiste zalen van België. Het ensemble speelde in Bozar, Flagey, deSingel, Concertgebouw Brugge en tal van culturele centra. Naast concerten in eigen land heeft het kwartet op de planken gestaan in Nederland, Duitsland, Italië, Slovenië, Oekraïne en Georgië en tourde het ook doorheen Amerika en China. Als Laureaat van Supernova in 2013, het Concorso Paola Ruminelli, ereplaatsen in de Berliner International Music Competition en de Joaquin Rodrigo International Guitar Competition kreeg het kwartet veel lof in internationale kamermuziekcompetities. Classical Guitar Magazine bestempelde het Four Aces Guitar Quartet dan ook als 'Europe's leading guitar ensemble'.

Onder het motto Wat als Mozart gitaar had gespeeld?, grasduint het Four Aces Guitar Quartet in het rijke klassieke repertoire van lang voor de klassieke Spaanse gitaar doorbrak. Want stel je voor dat Bach, Mozart en Debussy in plaats van een piano of klavecimbel een gitaar hadden gehad om te componeren. Spraken we dan vandaag over die Wohltemperierte Gitarre? Of was het dan Concerto voor Gitaar K448?

Een reis doorheen drie eeuwen muziekgeschiedenis. Verwacht je aan Mozart, Debussy, Rachmaninoff en nog vele anderen, maar dan op minstens 24 snaren.

Deze voorstelling wordt omwille van Covid-19 verplaatst van 19.11.20 naar 1.04.21. De tickethouders werden via mail verwittigd.

fouracesgq.com

S. Rachmaninoff - Prelude Op. 23 nr. 4 in D, Prelude Op. 23 nr. 5 in g
A. Scriabin - Impromptu in bes, op. 12 nr. 2
J.S. Bach - Fuga. Vivace uit Concerto voor 2 klavecimbels in C, BWV 1061
C. Debussy - Estampes, Pagodes, La soirée dans Grenade
L. Boccherini - Fandango uit kwintet nr. 4 in D, G448
F. Chopin - Scherzo nr. 2 in bes, Op. 31, presto
G. Bizet - Carmen Suite: Prélude, Aragonaise, Habanera, Intermezzo, Finale
W.A. Mozart - Allegro con Spirito uit Sonata voor 2 piano's in D, K.448/375a

Menno Buggenhout, Inti De Maet, Bart Venken, Stein Verrelst: gitaar - foto: Ilse Fimmers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen