BACONGO LIMBURG & EMBRACING LIFE Duotentoonstelling - GEANNULEERD

Bacongo Limburg (Galerie XL)
Echo's van de Belgische kolonisatie van Congo weerklinken tot de dag van vandaag in de herinneringen van de Limburgers die er destijds heen trokken, en de Congolezen die hun weg naar hier vonden. In samenwerking met de Cel MijnErfgoed en Het Stadsmus Hasselt presenteert deze expo individuele getuigenissen van hen die de bewogen geschiedenis tussen 1908 en 1960 vanop de eerste rij meemaakten.

Embracing Life (Galerie Oost)
Deze expo toont werk van Limburgse kunstenaars van Afrikaanse origine.
Rachel Hansoul (Winnaar Wanatoeprijs & Prijs Stad Hasselt 2019) thematiseert haar eigen identiteit in relatie tot het postkolonialisme in haar beeldend werk, met focus op textiel en mode.
Stella Nyanchama (Chama Art) creƫert abstracte schilderijen op doek. Schilderen werkt helend en deze genezende krachten blijken zich ook te manifesteren in haar werk.
Martin Oluwadiran is een erg productieve kunstenaar en cultuurpromotor die van heldere kleuren houdt, die hij mengt op het canvas zelf. Zijn werk is voornamelijk abstract en werd al tentoongesteld in verschillende Europese landen.

Opening: woensdag 31 maart 2021 om 19 uur

Expoperiode: woensdag 31 maart t.e.m. donderdag 6 mei 2021

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen, van 3 tot 7 april, 1 mei 2021)
Toegang: gratis

i.s.m. Cel MijnErfgoed en Het Stadsmus Hasselt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42, 3630 Eisden

Organisator

CC Maasmechelen