Laika & hetpaleis - Vuurtoren (6+)

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van 's morgens tot 's avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.

Maar wie loodst hen doorheen het woelige water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?

Vuur/toren is geïnspireerd op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen - die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.

Vuur/toren is een dynamische, dansante en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld, die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen, als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren: de zee.

Deze voorstelling werd omwille van Covid-19 verplaatst van 30.01.21 naar 14.03.21.

laika.be
hetpaleis.be

FAMILIETHEATER CC

Info UiTPAS

spel: Ephraïm Cielen/Pieter-Jan De Wyngaert, Young-Won Song/Yoh Morishita, Boris Van Severen, Robbert Vervloet/Elias Vandenbroucke - concept en regie: Michai Geyzen - muziek: Ephraïm Cielen - choreografie: Young-won Song - scenografie: Peter De Bie - dramaturgie: Mieke Versyp - kostuums: Vick Verachtert - foto: Diego Franssens

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Abo / Groep: 7,00 €; -12: 6,00 €

Waar

CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42, 3630 Eisden

Organisator

CC Maasmechelen