Justin Taylor & Le Consort - Signor Corelli

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

De pas 23-jarige klavecinist Justin Taylor speelde de sterren van de hemel op de internationale wedstrijd Musica Antiqua in Brugge, 2015. Taylor behaalde er de Eerste Prijs en het publiek schonk hem ook nog eens de Publieksprijs. Le Consort bundelt vier jonge musici met eenzelfde enthousiasme en muzikale fijngevoeligheid. In 2017 won Le Consort de Publieksprijs op het Concours International de Musique Ancienne van Val de Loire en was sindsdien te horen op podia en festivals in heel Europa. Hun opnames bij het label Alpha sleepten verscheidene bekroningen in de wacht.

Samen met het viertal Le Consort buigt Justin Taylor zich over Corelli's triosonates. 'De Orpheus van onze tijd' werd Corelli bij leven genoemd. Zonder Corelli geen triosonate: de Italiaanse barokheld was een cruciale schakel in de ontwikkeling van het genre, dat met twee melodie-instrumenten en basso continuo een breed palet aan texturen en kleuren biedt. De belangstelling voor zijn schitterende triosonates was zo groot, dat ze herhaaldelijk moesten worden herdrukt.

Het piepjonge Le Consort koppelt sonates van Giogio Gentili aan de sonates van Corelli. Daarnaast spelen ze Sonate Op. 1 nr. 12 La Follia van Giovanni Battista Reali. Kom kennismaken met een nieuwe generatie uitzonderlijke musici!

leconsort.com

A. Corelli - Sonate nr. 1 Op. 1 nr. 1, 4, 6, 8, 10, 11
G. Gentilli - Sonate Op. 1 nr. 5, nr. 9
G. B. Reali - Sonate Op. 1 nr. 12 La Follia

Theotime Langlois de Swarte: viool - Sophie de Bardonneche: viool - Louise Pierrard: viola da gamba - Justin Taylor: klavecimbel - foto: onbekend

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen