EVA LYNEN - Nina & Max

Eva Lynen (1997) is actief als illustrator en beeldend kunstenaar. Binnen haar beeldend werk is ze een verteller. Met verzonnen personages en locaties gaat ze op zoek naar de juiste setting om een gebeurtenis te verbeelden. Die stoelen wel eens op persoonlijke ervaringen, maar vaak op de alledaagse banaliteit van het leven... Het samenspel van de verschillende personages en de diverse gebeurtenissen mondt uit in kleurrijke en speelse beelden, waarin kleur en compositie de hoofdrol spelen.

In Nina & Max ziet u verschillende uitgewerkte verhalen, volledig gestoeld op het leven van deze twee personages. Één oeroud thema staat centraal, dat van een relatie tussen 2 personen en alle facetten waaruit die kan bestaan.

Eva Lynen: “Voor deze expo wou ik met slechts twee personages werken. Nina en Max raken doorheen de verhalen helemaal verwikkeld in elkaar... Samen met hen kan ik op zoek gaan hoe hun relatie zich steeds opnieuw en anders zal ontplooien. Zo daag ik ook mezelf uit om via twee personen mijn beelden op te bouwen."

Het verhaal word vertelt door Nina en Max. Nina en Max zijn partners, collega's, vrienden en soms zelfs vijanden. Maar naast alle rollen die ze tegenover elkaar dragen, kunnen ze op elkaar bouwen. Dat dat niet altijd even eenvoudig verloopt, is waar deze expo zowel letterlijk als figuurlijk over gaat.

Eva Lynen - BOX

Expoperiode: maandag 19 april t.e.m. zaterdag 19 juni 2021
Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, za: van 10 tot 13 uur (gesloten op zondagen, van 4 tot 7 april, 10 april en op 1, 13, 22 en 24 mei 2021)

Op Erfgoeddag (za 24 april 2021) is de expo uitzonderlijk geopend van 10 tot 20 uur.

toegang: gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42, 3630 Eisden

Organisator

CC Maasmechelen