Cinématinee: The Personal History of David Copperfield - Armando Iannucci (2019)

The Personal History of David Copperfield is een zowel tragische als hilarische film die bijzonder kleurrijk wordt verteld door regisseur Armando Iannucci. De film is een frisse, moderne interpretatie van de bildungsroman David Copperfield (1850) en bevat talloze biografische elementen uit het leven van de beroemde schrijver Charles Dickens.

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt over het volwassen worden van de jonge David Copperfield, nadat deze door zijn stiefvader het huis uit wordt gezet en diverse excentrieke personages ontmoet in het victoriaanse Engeland van die tijd. Zijn reis leidt hem van armoede naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert voor- en tegenspoed met opgeheven hoofd.

De hoofdrol wordt met verve vertolkt door acteur Dev Patel, die zijn sporen verdiende in Slumdog Millionaire en Lion. De cast bestaat verder uit o.a. Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin), Hugh Laurie (House M.D.), Peter Capaldi (Paddington). Dit is heerlijk ontspannende cinema en dé ideale film net voor de kerstperiode.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen