Gratis Chips! - Compagnie Barbarie (vanaf 5 jaar) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Feminisme voor kleuters. Wat dat met chips te maken heeft? Misschien op het eerste gezicht heel weinig. Chips zien er voor iedereen immers hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel de roze en de jongens alleen de blauwe?

Blauw en roze … we hangen er heel wat vooroordelen aan op: roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony's. Blauw is voor jongens, net zoals auto's, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. Dat er verschillen zijn, staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten, dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te wrikken, want de strijd voor een gelijkwaardige behandeling tussen jongens en meisjes is nog niet gestreden!

Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?

Met een vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries de kinderen (en zeker ook de volwassenen) mee in een absurd universum waarin er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is, krijgt op het einde misschien wel iets lekkers ... chips of zo …

spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel - regie: Karolien De Bleser - concept: compagnie barbarie (Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel) - tekst: Karolien De Bleser i.s.m de spelers - scenografie: Michiel Van Cauwelaert - vormgeving: Viviane van der Poel - kostuums: Leila Boukhalfa - geluid en techniek: Saul Mombaerts, Jannes Dierynck, Koen De Wilde en Sarah Feyen - grafisch ontwerp: Nick Mattan - foto's: Franky Verdickt - een coproductie met De Studio en BRONKS - met de steun van arsenaal/lazarus en Needcompany

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Abo - 7,00 euro, -12 - 6,00 euro

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen