Stef Kamil Carlens - One Man Band

Stef Kamil Carlens (dEUS, Zita Swoon) klinkt als herboren. In zijn opmerkelijke passage in het populaire VTM-programma Liefde voor Muziek zorgde hij week na week voor verrassende versies van songs van o.a. Milow en Ilse DeLange. In 2020 werd hij bekroond met een MIA in de categorie Beste muzikant.

Met de platen Stuck In The Status Quo en Makig Sense Of Infinity maakte Stef Kamil Carlens als soloartiest een succesvolle rentree in het popcircuit. Sindsdien gaat het bijzonder goed met deze Antwerpse liedjeskunstenaar, die een geheel eigen en betoverend universum weet te creëren in zijn liveshows.

Stef Kamil omringt zich in One Man Band met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z'n bottleneck laat sliden.

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop, waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs kan gedijen en hij sferen oproept van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Bij momenten is hij tegelijkertijd met zeven instrumenten in de weer en lijkt zijn spel een choreografie van minutieus getimede bewegingen, die een krachtige en verfijnde eenheid van groove en melodie vormen.

Stef Kamil Carlens staat solo op het podium, maar bijwijlen lijkt het of een volledige band aan het spelen is. Een concert om naar uit te kijken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 23,00
Basistarief: 23,00 €; Abo: 22,00 €; -26: 20,00 €

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen