Viejo mundo | Nuevo mundo - Cuarteto Quiroga

Het prijswinnende Spaanse Cuarteto Quiroga wist zich de afgelopen jaren te profileren als één van de meest dynamische en unieke kwartetten van zijn generatie. Cuarteto Quiroga ontleent zijn naam aan zijn legendarische landgenoot Manuel Quiroga Losada. Quiroga was aan het begin van de vorige eeuw één van de meest gevierde violisten van Europa met een indrukwekkende internationale carrière.

Het kwartet geniet door zijn gedurfde en originele benadering van het strijkkwartetrepertoire internationale erkenning van critici en publiek. In 2018 bracht Cuarteto Quiroga Veronika Hagen mee naar de Sint-Pieterskerk voor een onvergetelijk concert.

In Viejo Mundo | Nuevo Mundo beluister je het kwartet in al zijn veelzijdigheid. Het combineert pareltjes van de 18de-eeuwse hofcomponisten Canales en Brunetti, door het kwartet zelf ontdekt in de koninklijke archieven, met twee schitterende composities uit de Nieuwe Wereld, geënt op volksmuziek: Ocho Tientos van Rodolfo Halffter, die na de Spaanse Burgeroorlog naar Mexico uitweek, en het meeslepende eerste kwartet van de Argentijn Alberto Ginastera.

Het Spaanse Cuarteto Quiroga laat je even in warmere oorden vertoeven. We nodigen dit topkwartet graag opnieuw uit voor een spraakmakend concert in onze kamermuziekreeks.

cuartetoquiroga.com

M. Canales - Strijkkwartet in Sol groot Op. 3, Nr. 5
R. Halffter - Ocho Tientos, Op. 35
G. Brunetti - Cuarteto in Bes L185
A. Ginastera - Strijkkwartet nr.1, Op. 20

Aitor Hevia: viool - Cibrán Sierra: viool - Josep Puchades: altviool - Helena Poggio: cello - foto: Molina Visuals

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; Abo: 16,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen