De Roovers en theatercollectief Herman - Antigone

Antigone vertelt het mythische verhaal van koning Kreon, die zijn nicht Antigone, dochter van Oedipus, ter dood veroordeelt, omdat ze het lichaam van haar broer op eervolle wijze heeft begraven, terwijl dat door hem verboden was.

Antigone gaat over het individuele geweten versus de staatswetten, het verzet tegen de gevestigde orde, de complexiteit van de macht en over een jonge generatie die zich niet laat dicteren. De Roovers maken dit verhaal dan ook samen met die jonge generatie: Antigone wordt een samenwerking tussen de Roovers en theatercollectief Herman, bestaande uit toneelspelers die in 2019 zijn afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Antigone werd voor het eerst neergeschreven door één van de grootste Griekse tragediedichters Sophocles, in de vijfde eeuw voor Christus en is daarna herhaaldelijk herwerkt door schrijvers als Jean Anouilh, Anne Carson, Bernard Dewulf, Jean Cocteau, Slavoj Žižek, Sorj Chalandon en Kamila Shamsie.

De Roovers en theatercollectief Herman grasduinen in deze verschillende versies om de gedachten op scherp te stellen en een gesprek aan te gaan over generaties, verzet en leven zonder compromissen.

deroovers.be

Gratis inleiding om 19.30 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen