Twee kwintetten van Brahms - Boris Giltburg, Pavel Nikl & Pavel Haas Quartet

Sinds de overwinning in 2005 op het Concours Paolo-Borciani in Italië geniet het Pavel Haas Quartet de reputatie één van de meest invloedrijke kamermuziekensembles te zijn.

Het Pavel Haas Quartet werd in 2002 opgericht door Veronika Jarušková en Pavel Nikl, die tot 2016 lid was van het ensemble en wegens familiale redenen vertrok. Toch is hun samenwerking voortgezet - Pavel Nikl is de vaste gast van het ensemble voor strijkkwintetuitvoeringen.

De Russisch-Israëlische pianist en winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014 Boris Giltburg wordt geprezen om zijn gevoelige, inzichtelijke en meeslepende interpretaties en maakt dit kamermuziekfeest compleet.

Op het programma staan twee kwintetten van Brahms. Werken van symfonische proportie, zeker in termen van intensiteit. Het Tsjechische Pavel Haas Quartet speelt het onstuimige pianokwintet met Boris Giltburg en het optimistische strijkkwintet met Pavel Nikl. Een gouden bezetting, zo blijkt.
Hun opname van Dvoráks Pianokwintet en Strijkkwintet werd met prijzen overladen, van Gramophone Chamber Award 2018 tot Diapason d'Or.

Het kwartet en de twee gastmusici vormen een zeldzaam goed op elkaar ingespeeld gezelschap. Brahms vaart er wel bij.

pavelhaasquartet.com

J. Brahms - Strijkkwintet nr. 2, Op. 111; Pianokwintet Op. 34

Veronika Jarušková: viool - Marek Zwiebel: viool - Jirí Kabát: altviool - Peter Jarušek: cello - Boris Giltburg: piano - Pavel Nikl: altviool - foto Pavel Haas Quartet: Marco Borggreve - foto: Boris Giltburg: Sasha Gusov

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Abo - 16,00 euro, -26 - 10,00 euro

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen