F. Schubert, F. Cerha, B. Smetana - Trio Alba

Jeugdige energie, speelsheid en passie gebaseerd op diepgaande kennis van klankwerking en muzikale structuren. Dat zijn de kwaliteiten waarmee je het Weense Trio Alba, opgericht in 2008, het best kan omschrijven.

Trio Alba is gegroeid en gerijpt dankzij wereldwijde optredens in grote en kleine concertzalen, hun gelauwerde cd-opnames en hun studie aan de gereputeerde Kunstuniversiteit van Graz. Daar hebben de Duitse violiste Livia Sellin, de Oostenrijks-Italiaanse cellist Philipp Comploi en de Chinese pianiste Chengcheng Zhao elkaar gevonden.

Het trio koos de naam alba (Italiaans voor zonsopgang) naar het Zweedse lied 'Se solen sjunker', dat Franz Schubert inspireerde voor het tweede deel van zijn Klaviertrio in Es. Dit uitdagende triowerk staat ook op het programma in de Sint-Pieterskerk te Leut en wordt geflankeerd door Smetana's pianotrio. Smetana schreef dit werk als een manier om de dood van zijn vierjarig dochtertje te verwerken. Dit emotionele werk was ook het eerste grote kamermuziekstuk dat de componist op papier zette.

Bereid je voor op een indrukwekkende nieuwe kennismaking met Trio Alba.

trioalba.com

F. Schubert - Klaviertrio in Es D 929
F. Cerha - Nachtstück aus Klaviertrio
B. Smetana - Trio in g Op. 15

Livia Sellin: viool - Philipp Comploi: cello - Chengcheng Zhao: pian

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo: 12,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen