Concerto Grosso - Ataneres Ensemble & Kugoni Trio

Met Concerto Grosso presenteren het Ataneres Ensemble & Kugoni Trio, onder leiding van Pieter Schuermans, een toegankelijk, vernieuwend en verrassend programma. Het concerto grosso is een compositie waarin een groep van solo-instrumenten prominent op de voorgrond treedt. Niemand minder dan Kugoni Trio, sinds 2010 een gevestigde waarde in de hedendaagse Vlaamse kamermuziek en in onze concertreeks, vertolkt deze solistenrol. De saxofoon van Kurt Bertels, de viool van Nicolas Dupont en de piano van Bert Koch gaan de avontuurlijke dialoog aan met de strijkers van het Ataneres Ensemble.

Virtuositeit staat centraal in dit programma, dat voor de gelegenheid in een heerlijk, Argentijns-Vlaams jasje is gestoken. Enkele klassiekers uit het repertoire van het Kugoni Trio worden in wisselwerking met het Concierto del Angel van Astor Piazzolla geplaatst. De Vlaamse werken werden trouwens speciaal voor deze productie naar de buitengewone bezetting van Concerto Grosso geschreven.

Het Ataneres Ensemble en Kugoni Trio verrassen met een eigentijds programma en bewijzen muzikale partners bij uitstek te zijn.

ataneres.com

kugonitrio.be

E. Desimpelaere - Suite on Norwegian Folk Melodies
A. Piazzolla (arr R. Gupta) - Introducción al Ángel
P. Swerts - Retro
A. Piazzolla (arr R. Gupta) - Milonga del Ángel
P. Schuermans - Concerto Emerso
A. Piazzolla (arr R. Gupta) - La muerta del Ángel
J. D'Hoe - Prayer
A. Piazzolla (arr R. Gupta) - Resurección del Ángel

Ataneres Ensemble o.l.v. Pieter Schuermans - Kugoni Trio met Kurt Bertels: saxofoon - Nicolas Dupont: viool - Bert Koch: piano - foto Ataneres: Carl De Meyer

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Abo - 12,00 euro, -26 - 10,00 euro

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen