Nun singet … und seid froh! - Hildebrandt Consort o.l.v. Wouter Dekoninck

Wouter Dekoninck en Hildebrandt Consort concerteren op de internationale podia en vertolken met hun programma's en eigen transcripties, gestoeld op de muzikale taal en het vakmanschap van de oorspronkelijke componist, een hoogst persoonlijk verhaal, dat intussen werd bekroond met tal van lovende recensies in o.a. Klassiek Centraal.

De 17e eeuw… de Gouden Eeuw? Na de Zwarte Dood van de Middeleeuwen, regeerde de pestepidemie opnieuw in de Nederlanden, met uitbraken in Amsterdam, Delft, Brussel en Antwerpen, maar ook in de rest van Europa. Wij leven met het coronavirus, zij leefden met de pest, lepra, de pokken … zonder enig vooruitzicht op een vaccin of een medicijn.

Schütz ontvluchtte de pest en de Dertigjarige Oorlog, verloor 2 kinderen en 2 echtgenotes. Schein verloor zijn vrouw en 7 kinderen. Weckmann componeerde een cantate ter nagedachtenis aan de vele collega's die omkwamen tijdens een pestplaag in Hamburg. Kortom, mensen leefden met dood in huis. Precies in die realiteit creëerden diezelfde grootmeesters een ándere wereld. Geen droomwereld, maar een nieuwe werkelijkheid die (nog steeds) warmte, licht, harmonie, hoop, verlangen en verwondering uitdraagt.

Wouter Dekoninck bundelt hun noten van vuur in dé universele boodschap van licht, vrede en harmonie: het Kerstverhaal. Met wereldlijke dansen en 'geistliche konzerte' bejubelt Hildebrandt Consort vanuit de meest verrassende plaatsen in de kerk de aankondiging, de geboorte van Christus en deze meer dan actuele boodschap! Nun singet … und seid froh!

hildebrandtconsort.org

H. Schütz - Meine Seel erhebt den Herren
M. Weckmann - Magnificat II. Toni, Geistliches Kozert Nun komm der heiden Heiland
J. van Eyck - Fantasia en echo
M. Praetorius - Ein kind geborn in Bethlehem, Geistliches Konzert In dulci Jubilo
L. Allegri - Ballo

Hildebrandt Consort: 6 zangers, blokfluit, 2 violen, 2 viola da gamba, orgel/klavecimbel (de exacte bezetting kan je nalezen op de website)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; Abo: 16,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen