Venster op de wereld: Lieven Scheire - DNA

Een entertainende theatershow over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.

De menselijke genetica, de kennis van ons eigen DNA, is een van de spannendste vakgebieden van dit moment. Niet alleen gaan de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen razendsnel vooruit, het gaat ook nog eens over onszelf: we halen steeds meer informatie uit onze genen over wie wij zijn. En langzaamaan leren we nu zelfs ingrijpen in ons DNA en dat van de volgende generaties.

Maar willen we dat wel? Hoe gaan we hier als individu en maatschappij mee om? Wil ik alles weten wat in mijn DNA staat? Mogen anderen (mijn dokter, een dating-app, de kok van mijn favoriete restaurant, de politie, …) mijn DNA bekijken om mij of de samenleving te helpen? Of stel dat je kinderen wil, zou je die genetisch laten aanpassen? Om zware ziektes te voorkomen? Of gewoon om hen wat extra talenten toe te stoppen?
Nog niet alles is mogelijk, maar waarschijnlijk wel al meer dan je vermoedt. En elke maand weer zijn er nieuwe ontdekkingen en toepassingen in de genetica.

Lieven Scheire voert ons door de verbluffende wereld van de menselijke genetica vol wonderlijke weetjes en onthutsende theorieën. Met een verfrissende mix van toegankelijke wetenschap en comedy brengt hij complexe materie op een begrijpelijke en entertainende manier over, mèt kennis van zaken en met de nodige dosis humor.

lievenscheire.be

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen, Avansa Limburg, vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het brede maatschappelijk debat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; Abo: 20,00 €; -26: 20,00 €

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen