Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn en Sien Eggers - Sartre & De Beauvoir

Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn, en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut. Simone de Beauvoir

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie: Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, gespeeld door Frank Focketyn en Sien Eggers.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde, nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar 'moraal der dubbelzinnigheid'? Wat betekent het om een authentiek mens te zijn? Waarom zijn we 'gedoemd tot vrijheid'? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In Sartre & De Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken én hun turbulente liefdesrelatie.

Stefaan Van Brabandt leidt deze voorstelling in om 19.30 uur.
Op dinsdag 8 maart 2022 is hij eveneens onze gast met de lezing Het voordeel van de twijfel - hoe filosofie je leven kan veranderen.

stefaanvanbrabandt.com

Gratis inleiding om 19.30 uur.
i.s.m. Neos Maasmechelen

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Abo - 14,00 euro, -26 - 10,00 euro

Waar

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen