NOT STANDING/ ALEXANDER VANTOURNHOUT - Screws

Geselecteerd als beste productie door Het Theaterfestival 2020.
Screws zet de verhouding tussen lichaam en object op uiteenlopende manieren op zijn kop.
Ongewone voorwerpen die aan het lichaam worden vastgemaakt, bieden steun en grip, helpen de performers om in evenwicht te blijven, of net niet. Zo kunnen ze de zwaartekracht overwinnen of die nog meer voelen. Met behulp van ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de performers in Screws de wetten van de fysica.
Samen met vier dansacrobaten gidst Alexander Vantournhout je in CC Maasmechelen langs een parcours van met elkaar resonerende, korte performances van solo's en duetten tot puntige groepschoreografieën. De vijf performers halen je uit je comfortabele zitje en zetten je in beweging.
Wandel rond en laat je meevoeren door deze wonderlijke miniatuurcomposities.
Alexander Vantournhout zoekt graag naar fysieke extremen op het snijvlak tussen dans en circus. Hij studeerde dans aan P.A.R.T.S. en circustechniek aan ESAC (circusschool in Brussel).
Vantournhout was laureaat van de prestigieuze wedstrijd CircusNext en won de Jongtheaterprijs én de publieksprijs op Theater Aan Zee.
choreografie en circografie: Alexander Vantournhout - creatie en performance: Emmi Väisänen, Jessica Eirado Enes, Alexander Vantournhout, Axel Guérin, Alexandros Anastasiadis - dramaturgie: Sébastien Hendrickx - coproductie: Vooruit, MA, PERPLX & Circa - met de steun van de Vlaamse Overheid
De meest fascinerende scène: een solo van Vantournhout op muziek van Nils Frahm, waarbij hij rondjes draait om zijn as met een zeven
kilo zware en spacy bowlingbal in één hand.
De Standaard
Gepokt en gemazeld in het circus injecteert Alexander Vantournhout de podiumkunsten met een ongeziene suspense en fysicaliteit.
Etcetera
Screws is een voltreffer van Alexander Vantournhout. Om het vakmanschap dat er
onmiskenbaar vanuit gaat en het artistiek vernuft daarbovenop. Maar ook gewoon om het bijna kinderlijke plezier dat je er als kijker bij
ervaart. Jury Theaterfestival 2020
notstanding.com

Overzicht

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Abo / groep - 14,00 euro, -26 - 10,00 euro

Waar

CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42, 3630 Eisden

Organisator

CC Maasmechelen