Fietsroutenetwerk

Een fietsroutenetwerk waarmee je van knooppunt naar knooppunt fietst zodat je alle vrijheid hebt om je favoriete route samen te stellen. Vandaag is ons bekroonde netwerk meer dan 2000 km lang en werd ons systeem wereldwijd gekopieerd. Toch blijven we verrassen met boeiende fietsinnovaties. Nergens anders wordt zo hard gesleuteld aan het fietscomfort, de fietskwaliteit en de fietsbeleving.

Fietsen door het Rivierpark Maasvallei

Het Rivierpark Maasvallei telt enkele typische Maasdorpen waar de tijd is blijven stilstaan. Als een geregen snoerlangs de Maas stralen ze stuk voor stuk authenticiteit uit.

Dankzij het vlakke landschap kan je ook makkelijk met de fiets deze parels verkennen.

De Maas vormt geen obstakel voor een fietstocht over de grens. Veerponten verzekeren een vlotte overtocht. Het fietsroutenetwerk in Nederlands-Limburg is een beetje anders, maar de routes sluiten naadloos aan op de Belgische fietspaden.

Op twee wielen rond het Nationaal Park Hoge Kempen

Met de fietskaart heb je voor 3 euro een betrouwbare gids op zak voor een tocht in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen.

Volg lus 2: Deze lange tocht staat garant voor de meest uitgebreide kennismaking met de verschillende landschappen van de Hoge Kempen. Bovendien passeert hij langs vijf van de zes poorten tot het Nationaal Park (58,7 km).

Internationale Maasfietsroute

Van het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland, kan je de Maas ontdekken zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Ga erop uit, fiets door drie landen (Frankrijk, België en Nederland) via 30 etappes, 1152 km aan bewegwijzerde wegen waarbij je langs de hele route tientallen steden, stadjes en dorpen ontdekt. De route loopt ook door het RivierPark Maasvallei. Uniek voor dit stuk van de route is dat je in het RivierPark kan kiezen aan welke oever van de Maas je de route fietst dankzij de veerpontjes

Lees hier meer over de Internationale Maasfietsroute in het RivierPark Maasvallei