LAUREAAT VAN DE 9DE INTERNATIONALE WEDSTRIJD VOOR STRIJKKWARTET BORDEAUX 2019

Van 5 tot 12 juni 2019 heeft de 9de editie van de prestigieuze Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Bordeaux plaatsgevonden. De laureaat van dit gerenommeerde concours - die bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend is - komt op 20 november 2019 naar de Sint-Pieterskerk te Leut voor een bijzonder concert.
Het concours heeft een onberispelijke reputatie en de lijst laureaten en winnaars bestaat uit de internationale top van jonge strijkkwartetten - en zeker geen onbekenden in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen - zoals Quatuor Ebène, Cuarteto Quiroga, Quatuor Zaïde, Belcea Quartet,
Schumann Quartet, om er slechts enkele te noemen. Na de editie van 2016 mocht Quatuor Akilone zich ook aan deze lijst toevoegen.
Het concours van Bordeaux is lid van de World Federation of International Music Competitions, dat de meest belangwekkende muziekwedstrijden ter wereld vertegenwoordigt. De wedstrijd wordt om de drie jaar georganiseerd, alternerend met de even prestigieuze Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet in Wigmore Hall Londen en de Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Premio Paolo Borciani in Reggio Emilia Italië.
Het cultuurcentrum houdt de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit en kijkt samen met jou uit naar de komst van de laureaat van dit befaamde concours, die ongetwijfeld aan de vooravond van een internationale doorbraak staat. De laureaat en het programma worden later via de website van het cultuurcentrum bekendgemaakt.
Foto: Simon Buchou

Bron: UiTinVlaanderen.be

Quand

Prix

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11, 3630 Maasmechelen

Organisateur

CC Maasmechelen

Recommander cette page

Recommander cette page