LAZARUS & ROBBIN ROOZE - Iemand moet het doen

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit de lijst. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na
een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.
Iemand moet het doen is een combinatie van theater en film met deze 'heldendaad' als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen. LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze een lang traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.
van en met: Iliass Bellaajal, Koen De Graeve, Aminata Demba, Pieter Genard, Günther Lesage, Ismail L'hamiti, Robbin Rooze, Akram Saibari, Maaike Somers (stage) en Ryszard Turbiasz - kostuum: Karen De Wolf - productie: ARSENAAL/LAZARUS - coproductie:
Perpodium - met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid - foto: Guy Kokken www.lazarusvzw.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Quand

Prix

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisateur

CC Maasmechelen

Recommander cette page

Recommander cette page