AND BREATHE NORMALLY - AFRIKA FILMFESTIVAL MAASMECHELEN 2020 - Isold Uggadottir, 2018

Prijs voor 'beste regie' tijdens het Sundance Film Festival

Lara is een alleenstaande moeder in Reykjavik die haar uiterste best doet om haarzelf en haar zoontje uit de armoede te houden. Vol goede moed begint ze aan een opleiding tot grenswacht. Tijdens één van de routinecontroles van paspoorten pikt ze Adja eruit, een vrouw die met haar dochter illegaal vanuit Guinée via Ijsland tot in Canada probeert te geraken. Een toevallige ontmoeting die bijzonder grote gevolgen zal hebben voor beide vrouwen, zij het compleet andere dan ze allebei kunnen vermoeden.

De IJslandse Isold Uggadottir maakte met haar debuut And Breathe Normally meteen zware indruk op het gerenommeerde Sundance Festival, waar de film niet alleen overladen werd met lovende recensies, maar waar Uggadottir ook de World Cinema-regieprijs won.

En terecht, want dit is het soort film die de kijker moeiteloos anderhalf uur lang aan zijn stoel gekluisterd houdt: Babetida Sadjo maakt in de hoofdrol stevig indruk als de Afrikaanse vluchtelinge die door een arbitraire wet volstrekt hulpeloos in de barre Ijslandse winter gestrand lijkt, maar die door een speling van het lot opeens zélf op even arbitraire wijze over andermans lot kan beslissen.

Intelligent, spannend, humaan, excellent geacteerd en ontdaan van alle clichés over het vluchtelingendrama: And Breathe Normally is een must see

Bron: UiTinVlaanderen.be

Quand

Prix

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Organisateur

CC Maasmechelen

Recommander cette page

Recommander cette page