Magnificat van Andre Waignein

André Waignein, geboren 28 januari 1942 te Moeskroen en gestorven op 22 november 2015, was een Belgisch componist, dirigent en musicus. Hij publiceerde meerdere werken onder verschillende pseudoniemen. Waarom hij soms aliassen gebruikte is niet bekend.
Het eerste muziekonderricht kreeg hij van zijn vader in het harmonieorkest "Sint-Cecilia" van Mont-à-Leux bij Moeskroen. Op 6-jarige leeftijd speelt hij in dit orkest als trompettist mee. Waignein studeerde aan het Koninklijke Muziek-Conservatorium te Brussel de vakken trompet, piano, kamermuziek, harmonieleer, muziekgeschiedenis en transpositie en diplomeerde in het hoofdvak trompet. Zijn studie bekostigt hij onder andere door medewerking in het ORTF Jazz-orkest in Rijsel. Na zijn militaire dienst behaalde hij nog zijn diploma's in de vakken contrapunt en compositie aan het conservatorium te Bergen.
Intussen werkt hij aan de stedelijke muziekacademie in Moeskroen en is hij dirigent van enkele harmonieën. In die tijd ontstaan ook zijn eerste composities voor harmonie- en fanfareorkest.
Zijn composities worden snel bekroond en met talrijke prijzen.
Later wordt hij directeur van het muziekconservatorium van Doornik en professor in de harmonieleer aan het Koninklijke Muziek-Conservatorium te Brussel.

Een van zijn bekendste werken is het Magnificat voor sopraan, groot koor en harmonieorkest. Cantate voert dit werk uit in samenwerking met sopraan Bussayapat Aunchittikul, met koor Amabile uit Neerpelt en het Van Eyck ensemble uit Maaseik. Voor de muzikale ondersteuning zorgt de harmonie Kunst na Arbeid uit Gors-Opleeuw. Dit alles onder de deskundige leiding van Dries Wouters en Arthur Vanderhoeft.
Vrijdag 8 mei, Basiliek Tongeren
Zaterdag 9 mei, St. Barbarakerk Eisden (Maasmechelen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Quand

Prix

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €

St. Barbarakerk
Kastanjelaan, 3630 Eisden (Maasmechelen)

Contact

Organisateur

Gemengd koor Cantate Maasmechelen

Recommander cette page

Recommander cette page