Cinématinee: Colette - Wash Westmoreland (2019)

Het waargebeurde verhaal van Colette begint, wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy's naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Eerder maakte regisseur Wash Westmoreland al de indrukwekkende film Still Alice, over een vrouw (Julianne Moore) die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
Het onderwerp van Colette is volstrekt anders, maar de kracht van beide films is gelijk. Net zoals Moore in Still Alice speelt Keira Knightley Colette met verve: ze ademt en leeft ieder aspect van de getalenteerde schrijfster. Trots blijft ze wars van conventies op haar voetstuk staan, terwijl jaloerse mannen proberen haar ten gronde te richten.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

"Colette is een ijzersterk, boeiend en vooral broodnodig waargebeurd drama dat over de gehele lijn meer dan de moeite waard is. […] De personages zijn interessant en ook visueel is Colette meer dan een schot in de roos. Kortom: deze film is een topper die jij absoluut niet mag missen." - Screendependent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Overzicht

Quand

Prix

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42, 3630 Eisden

Organisateur

CC Maasmechelen