Lange Afstandswandeling Nationaal Park onderbroken t/m 6 juni 2022

In juni 2022 wordt de nieuwe lange afstandswandeling (trail) gelanceerd. In voorbereiding van de nieuwe trail (109 km) en het Hiking Festival, zal de oude trail (75 km) in mei 2022 niet meer toegankelijk zijn. In deze periode zal de nieuwe trail bewegwijzerd worden.

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur! De National Park Trail is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. De trail heeft een permanente bewegwijzering, en vanaf die dag kan je op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen ook je eigen route plannen. 

Om deze nieuwe trail feestelijk te openen, organiseert het Nationaal Park Hoge Kempen een meerdaags wandelevent; het National Park Hiking Festival. Dit zal plaats vinden (onder voorbehoud van Coronamaatregelen) in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. Ze dagen je uit om de trail van 100 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. Er worden transfers, picknicks en – voor de liefhebbers - originele kampeerplekken voorzien, jij moet enkel wandelen en genieten!

https://www.nationaalparkhogekempen.be/nl/trail

Gepubliceerd op  do 05 mei 2022