Maasmechelen fietst voor pleegzorg

Vanaf 30 maart tot de zomervakantie, zet Maasmechelen pleegzorg extra in de kijker. Daarmee willen wij helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als geëngageerde gemeente wil Maasmechelen samen met Pleegzorg Vlaanderen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen zullen we de ‘Ronde van Pleegzorg Vlaanderen’ steunen. Met de actie willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Op derondevanpleegzorgvlaanderen.be kan je een heleboel uitgewerkte fietsroutes voor Pleegzorg terugvinden. Als je deze routes fietst maak je deel uit van het pleegzorgpeloton en help je Pleegzorg Vlaanderen in hun zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Er zijn ProRoutes voor getrainde fietsers, FamilieRoutes voor gezinnen en LoopFietsRoutes voor de allerkleinsten. Alle routes en startplaatsen kan je terugvinden op de website.

Zo zijn er ook twee routes die starten aan de toegangspoort Mechelse Heide:

1. De LoopFietsRoute voor de allerkleinsten:

Ontdek het Nationaal Park Hoge Kempen in een notendop via het Zandloperpad. De kids leggen met hun loopfiets het verhard parcours af terwijl de volwassenen genieten van de omgeving. Houden jouw kinderen van een beetje avontuur? Op de route kan je met je loopfietsje hobbelen over stenen en door het zand. Maar er is meer! Van de mega-zandduin kan je hollen en rollen, of ga naar het Beestige Boelbos er vlak naast. Hiervoor daal je van het Zandloperpad af, 30 meter verder het speelbos in. En die loopfiets, die mag zeker mee. ;-)

(Belangrijk! Het is niet toegestaan om te fietsen op het Zandloperpad. Enkel een loopfietsje is toegestaan.)

Bekijk hier de route op Routeyou.

Parking: Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen.
Start: Je vindt alle informatie onder de schuilhut op de parking.

2. De FamilieRoute:

Deze route van 66,2 km brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden in de buurt: door het Nationaal Park Hoge Kempen, over de indrukwekkende fietsbrug van Fietsen door de Heide, langs de grillige Maas, het pittoreske Maasdorpje Leut en zoveel meer. Een absolute aanrader.

(Knooppuntenlijst: 60 > 551 > 550 > 61 > 63 > 140 > 58 > 53 > 52 > 51 > 57 > 56 > 50 > 49 > 48 > 55 > 60)

Bekijk hier de route op RouteYou.be.

Parking: Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen.
Start: Je vindt alle informatie onder de schuilhut op de parking.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorg.be of kom naar een informatieavond in je buurt!

Gepubliceerd op  wo 30 mrt 2022