Maasmechelen lanceert tweede looproute in running app

Na een eerste route door Vucht, lanceert Maasmechelen een tweede route in de loopapp ‘Running City’. Dit keer gidst de app je langs allerlei interessante bezienswaardigheden in Leut, Mazenhoven en een stukje Meeswijk.

Al lopend of wandelend ontdek je alles over de impact die het kasteel van Vilain XIIII had op het gebied, maar ook andere weetjes passeren de revue.

“Wist je bijvoorbeeld dat er wijn wordt geproduceerd in Leut?” vraagt schepen van sport Romain Hamers. “Enkele inwoners vroegen waarom we de wijngaard van Mazenhoven niet hadden opgenomen in de eerste route. Een goede tip, maar de streek rond Mazenhoven en Leut is te mooi om ons te beperken tot de wijngaard. We hebben dus maar een hele route uitgewerkt in het gebied. Een echt pareltje!”

“Leut is een heel dankbaar dorpje om historische weetjes over te schrijven”, vult Marco Mariotti van ‘Ooit aan de Maas’ aan. Het collectief dat Maasmechels erfgoed op een laagdrempelige manier wil ontsluiten stond ook dit keer in voor de audio informatie onderweg. “We hebben echt keuzes moeten maken omdat er op sommige plaatsen zoveel te vertellen viel.”

Zo haalden de drie linden op het dorpsplein van Leut het van het ’t Paenhuys, de plek waar Leutenaren in het verleden tegen betaling hun eigen bier kwamen brouwen. Als je wil weten wat er over de drie linden te vertellen valt, zult je de route moeten lopen of wandelen. De route is dit keer 9,7 km lang. Als je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je de route aanklikken. De app loodst je naar het dichtstbijzijnde vertrekpunt. Je kunt ook gewoon parkeren op het dorpsplein en van daaruit vertrekken.

Meer info op http://runnin.city

Gepubliceerd op  wo 19 aug 2020