Maasmechelen: lokale gastronomie

Culinaire blogger Belgianwino

Je kan de volledige blog lezen via www.belgianwino.com

Limburg staat bekend voor de Italiaanse keuken, dit dankzij het mijnverleden. Er zijn twee restaurants die je zeker moet proberen als je in de buurt bent: Osteria Cellini en Da Lidia."

Osteria Cellini

Ten eerste Osteria Cellini, een nieuwe zaak uitgebaat door Marco Cellini die zeer bekend is in de omgeving, aangezien hij reeds enkele jaren als chef heeft gewerkt in verschillende Limburgse keukens. Na een pauze heeft hij zijn eigen zaak opgestart. Het restaurant opende deze zomer zijn deuren en is sindsdien elk weekend volzet en dat zelfs voor de komende maanden. Het is een Italiaanse bistro met een gezellig en modern interieur, ingericht met veel oog voor detail. Dezelfde stijl wordt weerspiegeld op je bord. Kies voor een mix van proevertjes om te delen. De nadruk ligt hier op verse en kwalitatieve ingrediënten!

 

 

Belgianwino

 

Belgianwino

Da Lidia

Voor het tweede restaurant gaan we terug naar de roots van Marco Cellini: restaurant Da Lidia. Dit is een traditioneel en authentiek Italiaans restaurant. De gastvrouw is Elvira, de zus van Marco. Eén deel van het restaurant is heel kleurrijk en traditioneel, het andere deel lijkt eerder op een stijlvolle Italiaanse lounge.Via de open keuken kan je zien hoe de hardwerkende chef de Italiaanse gerechten klaarmaakt. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op de uitgebreide wijnkaart.

 

Belgianwino

 

B-art Chocolates

Als je nog zin hebt in zoet, probeer dan zeker één van B-Art’s creaties. Deze Belgische chocolatier creëert zeer speciale en heerlijke pralines en chocolade figuren. Intussen veroveren zijn rode en roze pumps (gemaakt uit witte chocolade) de hele wereld.

 

Belgianwino