Nationaal Park Hoge Kempen

#samentegencorona - Met onmiddellijk ingang worden alle parkings gebruikt door wandelaars afgesloten voor alle publiek tot ten vroegste 5 april. Wandelen en sporten kan in de onmiddellijke omgeving van je woning rekening houdende met social distancing. Je mag niet met je voertuig naar een natuurreservaat rijden en parkeren. (burgemeestersbesluit van 22 maart 2020). 

Het Nationaal Park Hoge Kempen omvat meer dan 12.742 hectare beheerd en beschermd bos- en heide gebied. Het ongerepte natuurdomein strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

Enorme dennenbossen wisselen af met paarsbloeiende heide. Grote waterplassen zijn de stilzwijgende getuigen van een bloeiende grind- en zandwinning. Op heuveltoppen is het genieten van een adembenemend uitzicht. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Informatie over alle 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen vind je op www.nationaalparkhogekempen.be
Maasmechelen (Connecterra en Mechelse Heide), Kattevennen (Genk), Lieteberg (Zutendaal), Pietersheim (Lanaken), Station As (As)