Ontdek de herfstcharme van Maasmechelen

De dagen worden korter en het weer wispelturiger, maar de herfst heeft absoluut haar charme. Of je nu van natuur houdt of je liever in het stadsleven onderdompelt: in Maasmechelen beleef je het najaar met al je zintuigen.

Auteur : Leen Raats

Snuif de herfstsfeer op

Elke nazomerse zonnestraal opvangen? Dan kan je heerlijk langs de natuurlijke oevers van de Maas tussen de wilde paarden en runderen struinen en de herfstsfeer opsnuiven in de pittoreske Maasdorpjes van RivierPark Maasvallei.

Ook een aanrader: zwerf door de heide en kleurrijke bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar je paddenstoelen in alle vormen en kleuren vindt. De ideale plek om verkleurde bladeren, eikels en andere herfstschatten te verzamelen om thuis fijn mee te knutselen met de kinderen of je interieur een herfstige toets te geven. Of raap tamme kastanjes om te roosteren.

Luister naar verhalen

Wanneer de dagen korter en de nachten kouder werden, vertelden de mensen elkaar vroeger graag verhalen bij het haardvuur. Ook nu nog liggen de verhalen voor het oprapen in Maasmechelen.

Een prachtige wandeling combineren met een stukje authentieke folklore? Dat kan met de verhalentocht ‘Legendes van de Maas’, die je langs de spannende en amusante volksverhalen van Uikhoven en Kotem leidt. Je vertrekt aan de Kruising van de Pastoor Goossenstraat met de Paanhuisstraat. De legendes staan op infoborden die je onderweg tegenkomt, maar je kan ook een brochure kopen bij Visit Maasmechelen. De route is 7 km lang en je kan hem nog uitbreiden met een tochtje door de uiterwaarden van de Maas.

Met de erfgoedapp download je de strafste verhalen over de Eisdense Tuinwijk en het mijnwerkersverleden op je gsm. Of laat je op sleeptouw nemen door een gids. De Rangertochten in het Nationaal Park zijn een belevenis voor jong en oud.

Proef de wilde smaken van het najaar

Bij de talloze restaurantjes en brasserieën die Maasmechelen rijk is, haal je de herfst op je bord. Voor wildgerechten kan je onder meer terecht bij De Mangerie, Barbacoa, Spoon, Poort 82, Magnifiek, À propos Bistro of ‘t Salamanderke. Of ga voor een Italiaanse toets bij Da Lidia, Osteria Cellini, Leonardo, La Strada, … Maak je maaltijd compleet met een heerlijk herfstig biertje.

Zoetekauwen kunnen volop genieten van de typische herfstsnoepjes, chocolaatjes, speculaas en meer van dat lekkers bij onze bakkers of chocolatier. Of spring na een herfstwandeling eens binnen in een van onze brasserieën of cafeetjes voor een dampende kop koffie en een lekker stuk vlaai.

Ga de winter stijlvol tegemoet

Ook shoppen is gezellig in het najaar, zowel in Maasmechelen Village als in de vele andere winkels en modeboetieks die je in Maasmechelen vindt. Wedden dat je hier die heerlijk warme jas vindt waarmee je de winter warm en stijlvol doorkomt?

Slecht weer?

Geniet van griezelfilms in de Euroscoop, duik het overdekte zwembad Prinsenpark in of gooi eens een balletje bij Bowling Admiral. Bij CC Maasmechelen pik je ook dit najaar heel wat boeiende voorstellingen mee. Of warm op in een van de sauna’s bij Elaisa Energetic Wellness.