Zo beleef je de natuur echt in Maasmechelen

Mama Karen, papa Stijn, hun twee kinderen Olivia (13) en Jules (11) en hun hond Bas spendeerden enkele dagen in Maasmechelen. Hoe hun dagen eruit zagen, lees je hieronder.

V: Waarom hebben jullie gekozen voor een weekendje Maasmechelen?

A: Maasmechelen is niet zo ver voor ons en de perfecte plaats om naar toe te trekken. Maasmechelen biedt een ruime keuze aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en ouders. We vinden hier de balans tussen inspanning en ontspanning.

V: Welke activiteiten hebben jullie zoal gedaan?

A: We zijn gaan kajakken op de Maas. Een tocht van 11 km door de prachtige natuur. Deze activiteit stond al een tijdje op de wishlist van Olivia en Jules. En gelukkig konden we op het zonnetje rekenen. We zijn ook naar het hoogste punt van het Nationaal Park gewandeld. Daar genoten we van een adembenemend uitzicht en een lekkere picknick. De inspanning die je moet leveren voor je op het hoogste punt bent, maakt het uitzicht op de top des te mooier.
Olivia en Jules hebben ook een intro sessie gevolgd in het Terhills Cable park, terwijl wij genoten van een lekkere cocktail op het terras.

We hebben een goed gevuld weekend gehad. Onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen.

V: Zouden jullie dit ook aanraden aan koppels zonder kinderen?

A: Zeker. Wij hebben zelf ook echt genoten van dit weekend. Nu hebben we gekozen voor activiteiten die pasten bij ons gezin, maar het is zeker ook een aanrader voor koppels. We zouden nog wel eens willen terugkomen onder ons twee. Elaisa (Energetic Wellness) zouden we dan zeker niet aan ons voorbij laten gaan, maar ook een van de langere wandelingen in het Nationaal park staan dan op de planning.

7x de natuur echt beleven:

  • Een kajaktocht van 11 of 21km op de Maas. Tijdens deze afvaart geniet je van prachtige uitzichten en natuurgeluiden. Een samenspel van inspannen en ontspannen.

  • Het Beestige boelbos en de speelduin zijn bereikbaar via de grote stenen toegangsmuur tot de Mechelse Heide, vlakbij het zandloperpad. Kinderen en hun ouders kunnen er kennismaken met de dieren van het Nationaal Park en een heleboel speelpret beleven.

  • Het kasteelpark van Leut is een Engels park met heel wat bijzondere bomen. Sinds maart 2019 vind je er de kinderwandeling ‘Het Kasteelpark van Pipa’. Tijdens deze interactieve wandeling worden kinderen uitgedaagd door Pipa en haar zes zusjes om samen te spelen, zingen, dansen en de natuur te beleven. Ideaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

  • Een wandeling naar de hoogste top van het Nationaal Park. In het Nationaal Park heb je een aanbod van vijf wandellussen. Voor ieder wat wils. Bereid je voor op het mooiste panorama van Vlaanderen, plassen en mijnterrils en uitdagende beklimmingen. Het gebied is niet enkel toegankelijk voor wandelaars. Er kan ook gefietst worden.

  • Ontrafel de geheimen van Leut. Leut is een schilderachtig kerkdorp waar je de warme sfeer en rust van het Rivierpark Maasvallei volop ervaart. Tijdens de 3km lange leerrijke speurtocht ontdek je historische pareltjes, groene oases en verborgen hoekjes.

  • Uitrusten op het strand van Terland met een cocktail en je voeten in het zand. Dit is de enige plek aan het meer van Terhills waar je mag zwemmen. Dus wat dacht je van wat pootjebaden?

  • Actie in het Terhills Cablepark. Je kan er leren waterskiën, wakeboarden en kneeboarden of je kan gewoon toekijken van op het terras. De activiteiten zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.