Sunrise / Sunset Concert Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde

Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde geven op 24 oktober een sunrise én een sunset concert op één van de meest unieke locaties in Maasmechelen: de top van de mijnterril. Tijdens deze intieme concerten worden slechts 200 personen toegelaten. Wees er dus snel bij!

De toeschouwers verzamelen aan het National Park Visitor Center. Van hieruit wordt er in groep gewandeld naar de top van de terril. Het traject in zo'n 2 km lang. We raden aan om degelijke wandelschoenen en kleding aangepast aan de weersomstandigheden te dragen. Bij regenweer zal er worden uitgeweken naar de schachtbok!

210606_meuris+marzo+meersschaert+vanlierde_portretten_gent_2T6A6239

Dat Het Gauw Winter Wordt


Wat zou het geven wanneer je pakweg een aantal liedjes van Noordkaap, Monza of Meuris,
vaak van nature uit op stormkracht geschreven en gespeeld, zou herleiden tot de naakte essentie?

Niet akoestisch maar elektrisch. Stijn Meuris is geen grote fan van louter akoestische bewerkingen van hoog-energetische nummers, een benadering die volgens hem iets te dikwijls ‘vooral vertraging en overbodig gekrets oplevert’...


En behoorlijk intens. Zonder drums, maar met piano, gitaar, effecten, bas en zang. Gearrangeerd en gespeeld op een manier die volstrekt anders is - en soms zelfs radicaal afwijkt van het origineel. Noem het metalen minimalisme.


Blijven die songs dan overeind, in hun gedeconstrueerde oervorm?
Zeker weten. Sommigen winnen bij die aanpak zelfs aan kracht en impact.

Meuris heeft samen met Gianni Marzo (gitaar, oa. Isbells en solo), Bart Van Lierde (bas en effecten, oa. Meuris en K’s Choice, ex-Zita Swoon) en Yves Meersschaert (piano, artistiek leider van het Gentse orkest Room 13) een gedurfde selectie uit het bestaande aanbod gemaakt, en die wordt deze zomer voor het eerst aan een publiek voorgesteld. Nummers zoals Gigant, Een Heel Klein Beetje Oorlog, Het Komt Voor In De Beste Families, Soms Schrik, Panamarenko en Dat Het Gauw Winter Wordt; de eerder donkere kant van het Noordkaap-spectrum, zeg maar.

Meteen ook de eerste concerten voor een stel rasmuzikanten die al te lang aan de ketting hebben gelegen. Een puik kwartet voor vijf kwartier muzikaal vuurwerk.