Vakantiewoning Thomas Bos *** / ****

Vakantiehuis Fabiola biedt de ideale vakantieaccommodatie voor gezinnen met een zorgintensief kind of familielid, voor mensen met een ernstig mentale of fysieke beperking, en voor chronisch zieken. Om een weekend, midweek of volledige week te genieten van een fijne vakantie, van rust en activiteiten die thuis vaak niet mogelijk zijn. Zo is het heerlijk vertoeven in de gezellige vakantieflats van ’t Mechels Bos en de vakantiehuisjes van Thomasbos, met alle nodige voorzieningen bij de hand.

Uit ervaring weten we dat op adem komen tijdens een vakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Soms vraagt de zorg voor een kind of familielid zoveel aandacht dat de andere gezinsleden niet aan echte vakantiebeleving toekomen. 

In het kader van onze gezinsvakanties in 't Mechels Bos proberen we hieraan tegemoet te komen. Tijdens bepaalde schoolvakanties staan vrijwilligers klaar om een handje toe te steken op maat van de vraag van de ouders of mantelzorgers. Zij begeleiden groepsactiviteiten voor de kinderen en kunnen (op aanvraag) assisteren tijdens de maaltijden of tijdelijke opvang bieden wanneer ouders er even tussenuit willen gaan. Deelname is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid van vrijwilligers.

Thomasbos vormt sinds 2016 een uitbreiding op 't Mechels Bos, waarbij gezinnen de mogelijkheid hebben hun vakantie iets individueler en met meer rust te beleven. Maaltijden kunnen via het vakantiecentrum verkregen worden maar (afhankelijk van de formule) ook zelf voorzien worden.