Tour Elentrik

Tour Elentrik is een kunstproject waarbij 22 nutsvoorzieningskasten in Maasmechelen worden opgewaardeerd. Het project is een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Maasmechelen, kunstorganisatie Treepack en inwoners van Maasmechelen.

De jeugddienst van Maasmechelen heeft dit project opgestart naar aanleiding van een enquête die die jeugdraad had afgenomen bij de Maasmechelse jeugd. Uit deze bevraging kwam vaak de vraag terug naar een graffitiworkshop.

De kasten worden grotendeels geverfd door inwoners van Maasmechelen met een interesse voor kunst. Treepack bereide de deelnemers van het project voor door een workshop te geven. Hier leerden de deelnemers de verschillende technieken zoals omgaan met en sjablonen. Een ander deel van de kasten worden geverfd door professionele artiesten waaronder 2Dirty en Vexx. Inwoners van Maasmechelen mochten in februari tijdens een inspraakmoment meedenken over de locatie van de kasten. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het centrum van Maasmechelen. Ze kunnen allen bezichtigd worden binnen een wandelroute van ongeveer 5,5km.

Tour Elentrik (1)

Tour Elentrik (2)