Veerponten RivierPark Maasvallei opnieuw in de vaart op 1 juli 2020

Aangepaste dienstregeling en afstandsregels wegens COVID-19! Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas terug te laten varen vanaf 1 juli 2020.

Net op tijd voor fietsers en wandelaars om te genieten van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is 1,5m afstand namelijk niet mogelijk. Wie geen mondmasker bijheeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met 1,5 m afstand. Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: 1,20 euro per rit – 6 euro voor een tienrittenkaart.

Het veerpontenseizoen zou normaal in april gestart zijn, maar werd als gevolg van het COVID-19 virus uitgesteld. Het autoveer, tussen Meeswijk (Maasmechelen, B) en Berg aan de Maas (Stein, NL) kwam als eerste terug in de vaart op zaterdag 30 mei. Hier gelden de normale veiligheidsregels: afstand houden en zoveel mogelijk gepast betalen.

Staycation in het RivierPark Maasvallei

Om in te spelen op de trend van vakanties in eigen land heeft het RivierPark Maasvallei een divers aanbod uitgewerkt vol activiteiten in en langs de Maas. Zo kunnen gezinnen deze zomer op pad met een uitgebreide Zomerzoektocht en zal er elke week één lus in de kijker gezet worden om te gaan ontdekken.

Voor liefhebbers van wandelvakanties is er de vernieuwde Lange afstandswandeling van maar liefst 137 km door de 11 Maasgemeenten. En als een blijvende herinnering aan deze bijzondere vakantie, kan je een fotoshoot van 30 minuten reserveren op een kleurrijk plekje in het RivierPark Maasvallei.

Alle tips voor een geslaagde staycation in het RivierPark Maasvallei zijn terug te vinden op:

www.rivierparkmaasvallei.eu/staycation

Gepubliceerd op  ma 15 jun 2020