Winters genieten in Maasmechelen

Maasmechelen beleef je elk seizoen anders. Snuif de kerstsfeer op in de winkelstraten of geniet van een ontspannende wandeling naar de top van een voormalige mijnterril en verbaas je over het mooiste vergezicht van Vlaanderen. Nadien warm je lekker op in een van de diverse restaurantjes die de stad rijk is of droom je weg bij een fijne film of een boeiend theaterstuk.

Gezellig kerstshoppen

Village kerst

In de vele winkels van Maasmechelen Village, het overdekte M2 Shopping Center of de omgeving van de Pauwengraaf vind je beslist originele cadeaus voor onder de kerstboom. Fashionista?s en mannen die graag goed voor de dag komen, vinden hier beslist de ultieme party outfit. Om het shoppen nog aangenamer te maken, doen fonkelende lampjes vanaf eind november het centrum in een warme kerstsfeer baden. Ook de winkeliers van Maasmechelen Village Outlet Shopping dompelen je onder in een gezellige eindejaarsfeer met extra kerstanimatie.

Geniet van de rust

foto terhills winter

Op wandelafstand van Maasmechelen Village strekt zich een prachtig natuurgebied uit. In de schaduw van de schachtbokken van de voormalige steenkoolmijn van Eisden kronkelen wandelpaden naar het mooiste panorama van Vlaanderen in het wandelgebied Connecterra. Langs de Maas geniet je dan weer van desolate winterlandschappen en ook op de Mechelse heide is het al rust en natuur wat de klok slaat!

Ontdek de winterse gastronomie 

Cellini

Honger gekregen van al dat shoppen of wandelen? Het mijnverleden bracht mensen van over de hele wereld naar Maasmechelen en dat merk je ook in het aanbod aan restaurants. Verleg je culinaire grenzen of ga net voor een typisch Belgisch gerecht. Aan jou de keuze. Een brasserie waar de geur van verse soep je tegemoet komt, een authentiek Italiaans restaurant waar ?la mama? in de pastasaus roert of een trendy cocktailbar? Het aanbod is even divers als uitgebreid!

Bezoek een theater of bioscoop

De dag ontspannen afsluiten? Zak dan lekker onderuit voor een spetterende theatershow of een optreden in het Cultureel Centrum van Maasmechelen of pik een filmpje mee in de Euroscoop. Liever wat actiever? Wat dacht je van vrienden en familie verslaan tijdens het bowlen, een potje snookeren of door de bochten scheuren op een indoor kartbaan? 

Zalig overnachten

foto terhills hotel winter

Uitrusten van al die winterpret doe je in een van de gezellige hotels of B&B?s die Maasmechelen rijk is. Kies je voor zalig slapen in een luxueus ingericht historisch mijngebouw, een authentieke windmolen of een hoeve met sfeervolle gastenkamers? Na een uitgebreid ontbijt ben je weer helemaal klaar voor een dagje genieten in Maasmechelen.